Optakt inden topkampen mod HB Køge: Vi skal vise, at vi hører til i toppen

21.03.2024 11:14

På lørdag er der dømt topkamp i Right to Dream Park. 
De forsvarende mestre fra HB Køge kommer på besøg til en kamp, der har stor betydning for topstriden i Gjensidige Kvindeligaen. 

Med weekendens sejr ligger HB Køge to point foran os på ligaens andenplads. Men med en hjemmebanestastisik der siger seks sejre, en enkelt uafgjort og en målscore på imponerende 14-0 i ryggen, tror Cheftræner Chris Sargeant, anfører Emilie Byrnak og målvogter Amanda Brunholt fuldt ud på, at vi kan trække det længste strå på lørdag. 

Chris Sargeant, Cheftræner

- Det er en ekstremt vigtig kamp for os. Det er altid noget specielt at møde HB Køge. De er et virkelig godt hold, som hører til i toppen af dansk fodbold. Men det synes vi også, at vi gør. Og det skal vi bevise på lørdag. - Jeg synes, at vi i de sidste par kampe mod HB Køge har bevist, at vi sagtens kan spille med på deres niveau og få resultater. Det har været nogle rigtig gode og tætte kampe mod dem - og det tror jeg også, at det her bliver. - Vi skal levere på vores topniveau for at få et resultat lørdag. Og det har vi gjort mange gange i sæsonen, så det ved jeg, at vi kan. Det kræver, at vi spiller vores eget spil, er gode på bolden - men vigtigst af alt viser spilleglæde. Det er det absolut vigtigste for mig som træner at se fra mine spillere. For hvis spillerne nyder at være på banen, så spiller de automatisk også bedre fodbold. - Vi præsterede ikke, som vi gerne ville i søndags mod Fortuna Hjørring. Og vi vil naturligvis helst ikke præstere sådan, men det tænder også en ild hos spillerne, når de ved, at præstationen ikke er god nok. Så hungrer de efter at komme på banen igen og vise, at det ikke er niveauet. Og det har man virkelig kunne se til træningen i denne her uge. Så jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at de nok skal gå på banen med et andet udtryk på lørdag.

Emilie Byrnak, anfører

- Jeg glæder mig til, at vi igen skal spille hjemme i Right to Dream Park. Vi har været rigtig stærke herhjemme, så vi håber på at kunne holde den stime hele foråret og får nogle fede kampe på hjemmebane. - Hvis vi gerne vil være oppe, hvor det er allersjovest, så skal vi jo vinde alle kampe. Så alle point gælder - og især mod et af de hold, som vi kæmper med i toppen. Det være et kæmpe skridt at kunne tage de tre point. - Vi spiller altid rigtig intense kampe mod HB Køge. Men det er også det, der gør, at vi har de fede kampe, som det har været på det seneste mod dem. Så vi skal virkelig være hundrede procent fokuserede. Og det kommer vi også til at være på lørdag. - Jeg tror selvfølgelig på, at vi vinder kampen. Og det gør jeg fordi, jeg synes, at vi spiller bedre fodbold end de gør. Desuden lukker vi ikke mål ind på hjemmebane og har været rigtig dygtige til at score på vores chancer. Hvis vi igen viser det på lørdag, skal det nok blive rigtig sjovt. - Jeg håber, at der kommer en masse på stadion. Det giver os helt sikkert det ekstra på banen. Den kamp, hvor vi har spillet allerbedst i løbet af sæsonen, det var hjemmekampen mod Brøndby, hvor vi satte tilskuerrekord. Så det viser jo, at det har en rigtig stor betydning.