Historisk sejr over KÍ Klaksvík

07.09.2024 12:35

Kvindeliga-holdet rejste sig på flotteste vis efter onsdagens nederlag til SL Benfica, da de lørdag sikrede FC Nordsjælland den første sejr nogensinde i UEFA Women's Champions League med et flot 2-0-resultat mod færøske KÍ fra Klaksvík.

17-årige Carli Scheuer markerede sig stærkt i sin første kamp fra start ved at score kampens første mål allerede efter cirka seks minutters spil, mens Simone Andersen fulgte flot op i anden halvleg med en scoring på hovedstød.

Med sejren fik holdet en god afslutning på Champions League-kvalifikationsgruppen, der blev afviklet i Sarajevo. 

Det rækker imidlertid ikke til videre avancement, da de første kampe var sat op som semifinaler. Det betyder, at SL Benfica lørdag eftermiddag spiller finale om at gå videre til næste runde. De stærke portugisere møder gruppens værter fra SFK 2000, som slog KÍ i den anden semifinale tidligere på ugen.

Efter dagens 2-0-resultat udtrykte cheftræner Chris Sargeant stolthed over spillernes præstation og fremhævede sejren som et stort skridt fremad for klubben.

Chris Sargeant

- Det er en historisk sejr. Det er vores første sejr i Champions League, og forhåbentlig den første af mange. Jeg er virkelig stolt af spillerne. Efter skuffelsen i onsdags gjorde de et fantastisk stykke arbejde med at overvinde det, og i dag leverede de en stærk præstation. Det var svært, fordi modstanderen stod dybt, og vi fandt det til tider udfordrende, men vi spillede rigtig god fodbold, var modige på bolden, og spillerne gjorde alt, hvad vi bad dem om. - Det er en kæmpe milepæl i forhold til, hvor vi er på vej hen som klub, akademi og kvindehold. Jeg er virkelig stolt af spillerne, staben og alle involverede, for det kræver så mange mennesker at nå hertil. Det betyder, at jeg får lov til at være en stolt cheftræner. - Vores mål i dag var at spille mere FCN-fodbold. Vi talte om det i pausen mod Benfica og spillede derefter en fantastisk anden halvleg, så målet var at bygge videre på det og fortsætte med at udvikle os. Det gjorde vi i dag, synes jeg. Det var ikke nemt, men det gjorde det nemmere, at vi har en mentalitet i truppen, hvor alle ser muligheder i tingene, uanset om vi vinder eller taber. - Den bedste måde at komme igen på er jo at vinde en kamp og levere en stærk præstation, og det gjorde vi. Jeg synes, vi spillede rigtig godt og skabte nogle gode chancer. Det var vigtigt for os at sikre, at vi også kom mentalt tilbage. Det kan være svært efter et nederlag, men vi har en udviklingsmentalitet, hvor vi ser mulighederne i alt, og vi tog de ting, vi lærte i onsdags, og brugte dem i dag. Jeg er virkelig stolt af alle, spillere og stab, for at kunne rejse sig i dag.