På topscorer-jagt: Emilia og Alma topper listen

12.09.2024 14:00

De har kendt hinanden, siden de var 14 år gamle og har sammen taget turen fra akademiet til Kvindeligatruppen i FC Nordsjælland. Nu ligger 19-årige Emilía Ásgeirsdóttir og 18-årige Alma Aagaard på henholdsvis første- og andenpladsen på Gjensidige Kvindeligaens topscorerliste. 

Med fire sejre i fire kampe og henholdsvis fem og fire scoringer, er begge spillere naturligvis glade for den start, som både holdet og de selv har fået på sæsonen. Og de tror på, at målstimen kan fortsætte sæsonen ud. 

Emilía Ásgeirsdóttir

- Resultatmæssigt har vi jo fået en nærmest perfekt start på sæsonen. Og det er altid dejligt at kunne bidrage med mål til holdet. Så det har været skønt, at jeg har kunnet fortsætte min stime fra sidste sæson og føre det momentum, jeg havde der som topscorer i ligaen, med ind til den nye sæson. - Jeg håber også, at jeg kan få det brugt på en god måde og sætte mine standarder endnu højere for mig selv. Så jeg kan godt mærke, at den øgede selvtillid fra sidste sæson er ført med videre ind til denne her. Det er selvfølgelig et fedt sted for mig at være lige nu. Topscorer i sidste sæson og topscorer i ligaen nu. Det giver en masse selvtillid. - Jeg synes, at det har været en fin start personligt. Der er en masse gode ting, jeg kan tage med videre fra kampene. Men der er også nogle ting, jeg skal gøre bedre. Og det, har jeg altid syntes, var en spændende måde at se tingene på. Hvor kan jeg forbedre mig og så bygge på. For det giver mig endnu mere blod på tanden i forhold til at fortsætte de næste par kampe. - Alma og jeg har kendt hinanden i lang tid. Så på det personlige plan kender vi hinanden rigtig godt - og det hjælper os også inde på banen i forhold til at kunne sætte hinanden op og vide, hvordan vi kan tale til hinanden og gøre hinanden bedre. På det punkt har vi et specielt bånd. Og det er en megafed følelse at have med sin medspiller. Så at have en spiller som Alma ved siden af sig, det er kun fedt. Vi kan skubbe os selv og hinanden i en rigtig god retning.

Alma Aagaard

- Jeg synes, at jeg lagde et ret stort pres på mig selv, ved at score tre mål i vores første kamp i ligaen. Da jeg så ikke fulgte op med mål i de to efterfølgende kampe, blev jeg selvfølgelig lidt irriteret. Jeg er jo angriber, og det vigtige for mig er at score mål. På den måde bliver jeg aldrig helt trilfreds - jeg vil altid gerne score flere mål. - Men så fik jeg scoret igen mod Brøndby i vores seneste kamp - og jeg føler, at jeg befinder mig et rigtig godt sted. Jeg synes, at holdet stoler på mine evner - og det er jeg rigtig glad for. Og jeg synes virkelig, at vi finder hinanden godt oppe foran. Så lige nu fungerer det rigtig godt for os i det offensive spil. - Det er rigtig fedt at se Emilía score mål. Men det er også fedt selv at putte nogle stykker ind, så hun ikke løber med det hele. Jeg bliver glad, hver gang Emilía scorer. Og det er fedt, at man har den der "konkurrence" på holdet oppe foran. - Vi har jo spillet sammen i mange år - også på ungdomsholdene. Og vi er også rigtig gode venner uden for banen. Så jeg føler, at vi kender hinanden rigtig godt, og det er helt sikkert med til at gøre sammenspillet bedre. - Jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan fortsætte med at score mange mål hele sæsonen igennem. Både Emilía og mig, men også resten af holdet.

Se kampen her 🔴🟡