Bagkædens betydning for FCN-stilen

21.09.2024 07:00

Onsdag vandt vores Kvindeligahold 7-1 i Gjensidige Kvindepokalen og sidste fredag slog vi B.93 med 4-1. Men selvom det i den grad kører for offensiven, så skal fundamentet for de gode præstationer findes i den modsatte ende af banen - nemlig i defensiven. 

Nikoline Dudek og Assistenttræner Amy Harrison giver her et indblik i, hvorfor defensiven er altafgørende for den måde, vi vil spille fodbold på i FC Nordsjælland.  

Nikoline Dudek

- Jo flere minutter man spiller sammen, jo bedre relationer bygger man op. Og det kan man virkelig godt mærke hos os, synes jeg. Vi kender hinanden rigtig godt - og det betyder rigtig meget for det spillemæssige. For det gør, at vores kommunikation til hinanden bliver mere skarp. - Relationer er ekstremt vigtige. Og så synes jeg desuden, at vi supplerer hinanden rigtig godt i bagkæden. Vi har forskellige kvaliteter hver især. Vi kan stole på hinanden og tilliden er høj. - Jeg kan helt klart mærke en stor udvikling i vores defensive fokus. Særligt over de sidste to år har vi rykket os rigtig meget. Der var meget synligt fra sæsonen 22/23 og til sidste sæson, hvor vi virkelig stod solidt defensivt. - Vi holdt rigtig mange clean sheets - særligt på hjemmebane, hvor vi i en periode holdt buret rent i otte hjemmekampe i streg. Det var et rigtig stort fokus for os - og det var jo også med til at sikre os mesterskabet til sidst. - Det skaber også noget tryghed for vores offensive spillere at vide, at man har en sikker bagkæde og sidste skanse i Amanda, som kan har vist højt niveau.