Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Perfekt start: Holdet er et godt sted

18.09.2024 18:22

Onsdag eftermiddag startede Gjensidige Kvindepokalen igen, hvor vi som dobbelte mestre af turneringen igen får lov til at spille som forsvarende mestre. I Kvindeliga-holdets første kamp i turneringen ventede en tur til Solrød, hvor vi mødte førstedivisionsklubben Solrød FC. 

Det var et velspillende FCN-hold, der kom flyvende fra start. Første halvleg blev en ensidig affære, hvor vi kunne gå til pause foran 4-0 – på mål af Signe Tingager x2, Josefine Funch og Emmi Siren. 

Dette kampmønster fortsatte i store dele af anden halvleg, hvor Clara La Cour fik lavet et hattrick, inden Solrød på en sen scoring fik sat et punktum på kampen og på en 1-7 sejr. 

Udover en flot holdpræstation og et hattrick fik Laura Colstrup og Alberte Mott debut for Kvindeliga-holdet – ligesom Cecilie Larsen rundede sin kamp nummer 100 for os. Der var derfor rigeligt at være tilfreds over, fortæller cheftræner Chris Sargeant efter dagens kamp. 

Chris Sargeant

– Pokalturneringen er altid vigtig for os, hvor vi har vundet den de sidste to sæsoner. Det er så vigtigt for os, at vi fortsætter med at gøre det godt i pokalturneringen hvilket er et stort mål for os. Man ved aldrig, hvad der sker, når man kommer ud for at spille forskellige steder mod hold, man normalt ikke møder. Her var vi rigtige gode til at opretholde den mentale samt spillemæssige intensitet, hvor vi fik bygget yderligere på vores spil. – Det var en super præstation fra os i dag, hvor det også var fantastisk at se Clara La Cour lave et hattrick og Signe Tingager lave to mål. Derudover var det en fantastisk holdpræstation i dag – kombineret med mange fantastiske individuelle præstationer. Så overordnet er jeg meget tilfreds med kampen. – Vi er heldige, at vi har så stor kvalitet igennem hele vores trup. Vi skubber og udfordrer hinanden til at blive bedre, så det er fantastisk, at vi kan rotere en masse og give alle spilletid, når vi har så højt et niveau igennem hele holdet. Alle fortjener minutter – hvor det altid er svært at vælge et hold, fordi alle fortjener og kan spille. Det så vi også i dagens præstation, hvor vi både fik roteret en anelse, men hvor vi samtidigt fik bygget videre på spillet, holdet og spillernes forskellige forbindelser med hinanden. – Det er en fantastisk måde at gå ind til søndagens vigtige kamp mod Fortuna Hjørring. Vi scorer syv mål med en tilhørende fremragende præstation, så det viser, at vi befinder os et godt sted i øjeblikket. Humøret er højt, holdet er et godt sted og vi er godt forberedt til kampen på søndag.