Academy to Kvindeliga: Flora Højer

19.09.2024 11:00

17-årige Flora Højer står allerede noteret for 11 kampe for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold, og nu bliver den unge angriber en fast del af Kvindeliga-truppen.

Flora Højer var som 13-årig fast besluttet på at blive en del af FC Nordsjællands akademi, hvorfor hun greb telefonen på sin fødselsdag og sagde, at hun var klar til at repræsentere klubben. Siden da har hun scoret mange mål for diverse ungdomshold.

Den 17-årige angriber har allerede nettet tre gange for Kvindeliga-holdet, hvor de to første faldt i sidste sæsons pokalsemifinaler mod Næstved HG. Flora Højer fik i kampen mod B93 også åbnet målkontoen i Gjensidige Kvindeligaen, da hun lukkede og slukkede til 4-1.

Jessica Davis, Sports Director Kvindeliga

- Det er ret tydeligt at se, hvor meget Flora allerede har udviklet sig efter nogle få måneder med Kvindeliga-holdet. Hun har det helt rigtige mindset i forhold til at være en ung og talentfuld spiller, der rykker op i førsteholdstruppen. Flora har en høj arbejdsmoral, en god attitude og er altid klar til at hjælpe holdet efter bedste evne. - Vi så allerede i sidste sæson, hvordan hun havde stor indflydelse på Kvindeliga-holdet i nogle vigtige kampe, da vi var lidt ramt af skader og derfor havde hende med oppe og træne med. Flora var pludselig en del af de vigtige kampe i sidste sæson, og det håndterede hun virkelig flot og havde derfor en aktie i sidste års succes. - Vi er sikre på, at hendes positive udvikling vil fortsætte som en del af Kvindeliga-holdet, og vi er meget glade for at kunne rykke hende permanent op i Kvindeliga-truppen.

Flora Højer

- Min rejse op igennem har været fantastisk for mig. Jeg er gået fra at være U13-spiller og boldpige til nu at være en fast del af Kvindeliga-truppen, hvilket er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg vil derfor gerne takke alle mine holdkammerater, trænere og alle i og omkring holdene, som har hjulpet mig gennem årene, for uden dem havde det ikke været muligt. - Jeg er utrolig stolt af, hvor langt jeg allerede er nået, men det betyder ikke, at det hårde arbejde stopper her. Jeg har et stort ønske om at fortsætte min gode udvikling her i FCN. Selvom jeg stadig er ung, vil jeg gerne være et godt forbillede for de yngre spillere her i klubben og vise dem, at hvis man er villig til at hjælpe hinanden og arbejde stenhårdt, så kan alt lade sig gøre. - Det er stort for mig, at jeg allerede har repræsenteret FC Nordsjælland i både Kvindeligaen, Kvindepokalen og Champions League-kvalifikationen, og jeg er meget taknemmelig for den tillid, klubben viser mig i så ung en alder. Jeg er meget stolt af at bære tigeren på brystet, og jeg håber, at jeg kommer til at bidrage til holdets og klubbens udvikling og succes.