Funch inden pokal-møde med tidligere klub: Vi skal i kvartfinalen

14.10.2024 11:03

23-årige Josefine Funch har efterhånden etableret sig som en profil for vores Kvindeligahold siden hendes ankomst fra B.93 sidste sommer. Tirsdag står hun over for sin tidligere klub, når B.93 kommer forbi Right to Dream Park til et vigtigt pokalopgør - og Funch ser frem til gensynet.  

Kendskab er en fordel 👀

- Det bliver sjovt at møde B.93 igen. Det er en klub, jeg har været i i mange år - og som derfor naturligvis har betydet meget for min udvikling som spiller. - Det er jo altid sjovt at møde en klub, hvor man selv har spillet i. Jeg kender spillestilen og mange af pigerne. - Det er dog ikke helt samme spillestil, de praktiserer, som da jeg var der. De har fået ny træner i form af Peer Lisdorf, som er kommet med meget erfaring fra blandt andet HB Køge og Thy-Thisted Q. Han har implementeret nogle af de ting, han har med sig i bagagen. - Men det med, at jeg kender mange af spillerne rigtig godt og ved, hvad de kan individuelt og hvad, man skal være opmærksom på, det kan selvfølgelig bruges i vores forberedelse. - Jeg tror, at B.93 ligger fint til os. Men det bliver helt sikkert en svær kamp. De har gjort det rigtig fint i starten og kommer med en masse selvtillid efter to sejre i streg over Kolding og AGF. Så vi skal være fokuserede, klar og spille vores spil. - Vi skal være tro mod vores principper og ikke afvige fra dem. Men vi skal også være indstillet på, at der kan opstå ting undervejs i kampen, som vi skal løse sammen på banen. Vi skal sidde tæt i vores defensive organisation og komme ud med et aggressivt udtryk både med og uden bolden. - Vi har hundrede procent troen på, at vi spiller os videre til kvartfinalen i pokalen tirsdag. Det skal vi!

Balancen på midtbanen ⚖️

- Det har været halvandet års tid i FCN, som virkelig har levet op til alle de forventninger, jeg havde. Det er helt fantastiske omgivelser, vi har her i klubben, så det er svært ikke at udvikle sig som spiller hver dag. - Nu har jeg også lært pigerne rigtig godt at kende, og spillestilen er også kommet ind under huden. Så det har været godt - både på og uden for banen. - Jeg synes, at min måde at spille på passer rigtig godt til FC Nordsjællands spillestil - og det håber jeg også, at man har kunnet se. Jeg er en teknisk spiller, der er hurtig på fødderne. Jeg vil meget gerne deltage i det offensive spil og være i boldbesiddelse, som jo er noget af det, der kendetegner vores spil i FC Nordsjælland. - Jeg ser mig selv have mine kvaliteter mest i det offensive spil, hvor jeg kan få lov til at tage lidt flere berøringer på bolden og lave lidt flere afgørende pasninger til mine medspillere. Og jeg vil også gerne selv med ind i boksen. - Selvom jeg ser mig selv have mine forcer i det offensive spil, så synes jeg egentlig, at jeg er lykkedes med at være et bindeled på midtbanen og være en del af det opbyggende spil. Det har jeg ikke gjort mig så meget i før, men det synes jeg virkelig, at jeg har fået lagt på mit spil. - Vi har så mange forskellige typer midtbanespillere, som supplerer hinanden rigtig godt. Vi har hver vores spidskompetencer, og det er virkelig en fordel for os. På den måde kan man lidt veje op for hinanden, og det skaber en god balance.