Uafgjort mod AGF: Læs kampreferatet og Chris Sargeants reaktion

11.05.2024 16:20

Der var høj sol over Aarhus, da FC Nordsjælland lørdag eftermiddag var på besøg på græsbanen i Vejlby/Risskov Centret, hvor AGF ventede. Og selvom det ikke blev til alle tre point, lykkedes det FC Nordsjælland at få et enkelt point med hjem, da Josefine Funch udlignede sent i kampen til slutresultatet 1-1.

FC Nordsjælland startede kampen bedst og var dominerende. Efter blot fem minutter kombinerede FC Nordsjælland på fornemmeste vis sig frem til en god høvedstødchance til Cecilie Larsen, som dog kunne se sin afslutning prelle af på overlæggeren.

Det var generelt ikke meget, hjemmeholdet så til bolden i kampens indledning. FC Nordsjælland sad på alt spillet og var igen tæt på at bringe sig i front efter 11 minutter, da Alma Aagaard var tæt på at komme først på et indlæg.

Herefter mistede FC Nordsjælland taget på kampen og værterne fik spillet sig mere og mere ind i kampen. Og fem minutter før pausen fik Laura Faurskov bragt AGF i front, da hun blev spillet fri og drik prikket bolden forbi Amanda Brunholt i målet.

Derfor kunne vi gå til pause bagud med et enkelt mål.

Solid AGF-defensiv og sen udligning

Anden halvleg startede som første med FC Nordsjælland som det dominerende hold. Det var tydeligt, at hjemmeholdet ikke havde travlt og havde et mere end brugbart resultat, mens FC Nordsjælland skulle jagte.

I jagten på et resultat var sidst weekends matchwinner, den tilbagevendte topscorer Emilía Ásgeirsdóttir, sendt på banen var anden halvlegs start. Og hun var tæt på at komme først på t indlæg fra Anna Walter efter 55 minutter, men de sidste centimeter manglede.

Det var svært for FC Nordsjælland at bryde den solide AGF-defensiv ned. Hjemmeholdet stod godt organiseret og selvom FC Nordsjælland havde bolden mest, udeblev de helt store chancer.

Et indlæg fra Nikoline Dudek fem minutter før tid var tæt på at sejle hele vejen i kassen, men desværre for højrebacken svævede bolden snært forbi fjerneste stolpe.

Bedst som man troede, at det ikke ville lykkes for FC Nordsjælland at få noget med hjem fra Aarhus, dukkede indskiftede Josefine Funch op foran mål. Hun kunne let sende bolden ind bag Marie Gade i AGF's mål - og så var der lagt op til en nervepirrende afslutning.

Selvom FC Nordsjælland pressede på til det sidste, lykkedes det ikke at få alle tre point med hjem fra Aarhus.

Chris Sargeant

Det var en cheftræner, Chris Sargeant, der naturligvis var skuffet over ikke at få tre point – men samtidigt tilfreds med at man får ét point på en svær udebane. – Det var en svær kamp i dag, hvilket vi vidste på forhånd. Vi kontrollerede meget af kampen, hvor vi i store perioder også spillede virkelig godt. Vi gjorde alt rigtigt – undtagen af score flere mål. Vi spillede god fodbold og skabte masser af chancer, men vi kom alligevel bagud. Vi panikkede ikke, da AGF scorede, hvilket var virkelig godt at se fra spillerne. Vi blev ved med at spille, og fortsatte med de ting vi gjorde rigtigt. – Det gav i sidste ende pote, at vi fortsatte med at arbejde så hårdt. Vi havde også spillere komme ind fra bænken, der gjorde en forskel i dag, da vi havde brug for det. Det er også noget, vi har set de sidste par uger. Det er så værdifuldt, at vi har så mange spillere, der kan komme ind og gøre noget godt. Selv de spillere, der ikke kommer ind eller er med til kampen, de støtter også holdet. Det er fantastisk at se. – Det var det, der gav os ét point i dag. Alle var involverede, hvilket gav os et ekstra løft. Selvfølgelig ville vi helst have haft tre point, hvilket vi også er skuffede over, men vi er fortsat ét point længere fremme, end da vi startede dagen. – Ikke vores bedste kamp i dag, men vi tager meget selvtillid med videre fra sidste halvdel af kampen. Vi tager den selvtillid med videre ind i næste kamp, når vi har returopgøret mod Næstved i pokalturneringen. Så glad for alle omkring truppen i dag, da vi stadig kunne få point, på trods af det ikke var den bedste kamp fra os.