Foto: Tobias Jørgensen / Gonzales Photo

Guldet kom hjem til Farum

15.06.2024 18:16

FC Nordsjælland er danske mestre 2023/24.

Det stod klart, efter dagens guldduel blev spillet i Brøndby. Der var forinden to point ned til dagens hjemmehold, og sådan så stillingen også ud efter de 90 minutters fodbold, hvor måltavlen viste 1-1.

Det startede ellers nervepirrende, da et lidt tilfældigt straffespark blev dømt til Brøndby IF i kampens indledning. Men heldigvis var Amanda Brunholt vågen på stregen og sørgede for, at de to hold måtte gå til pause uden scoringer.

Det ændrede sig i starten af anden halvleg, da Winonah Heatley tog sig af en løs bold i straffesparksfeltet og sendte den direkte op i krogen. Føringen holdt dog ikke lang tid, og udligningen faldt allerede på et hjørnespark umiddelbart efter, at bolden var givet op igen.

Herefter fulgte en tæt og taktisk halvleg, men til sidst var det os i de røde trøjer, der kunne storme på banen og fejre klubbens allerførste mesterskab.

Det var derfor også en meget tilfreds cheftræner, der kunne se tilbage på en lang og flot sæson – med guldmedaljerne dinglende om halsen.

"Mentale krav var enorme" 🧠

– Kampen i dag var intens, og vi indrømmer gerne, at det ikke var vores bedste kamp rent spillemæssigt. Men det vi så manglede i spillet, kom helt tydeligt til udtryk i det mentale, og det var fantastisk at se ude fra bænken. Alle gav sig fuldt ud, og arbejdsindsatsen hos alle på banen var virkelig imponerende. – Vi har sagt det de seneste mange uger; at alle omkring det her hold spiller en kæmpe rolle. Staben, spillere, fans. Det så vi især i dag – og hvilken dag at vise det frem for alle. Det er et notorisk svært sted at besøge, vejret var forfærdeligt, og der var meget på spil. Så de mentale krav var enorme, men vi så virkelig frugterne af grundigt arbejde hos Kasper (Henriksen, red.) og hele holdet, der er så sammentømret. – Vi er et godt fodboldhold, som kan spille rigtig godt fodbold. Men det, vi har opnået i dag, kan kun opnås, hvis der er et sammenhold og en vilje til at lykkes sammen. Det stod sin test i dag – og vi klarede den med bravur.

"Vi har været meget stabile" 🔝

– Vi har været meget stabile i denne sæson. Det savnede vi sidste år, og i starten af denne sæson havde vi fokus på at ændre det. Vi har hele tiden været i stand til at spille noget af det bedste fodbold i landet, men nu har vi vist, at vi også kan holde et højt niveau over en hel sæson.