Foto: Tobias Jørgensen / Gonzales Photo

FC Nordsjælland skal møde Benfica i kvalifikationen til Champions League

05.07.2024 11:25

FC Nordsjælland skal møde portugisiske SL Benfica i Champions League-kvalifikationen. 

Det står klart efter, at der fredag klokken 13 blev trukket lod til første runde af UEFA Women’s Champions League-kvalifikationen i Nyon i Schweiz. 

Som mestre i Gjensidige Kvindeligaen, går vores vej til Champions League-gruppespillet i første omgang gennem det, UEFA kalder for 'Champions Path'. 
 
Den består af en række miniturneringer med fire hold i hver - to seedede og to useede. De seedede hold møder de useedede i miniturneringens "semifinaler". Vinderen af de to opgør mødes i en finale - og  vinderen af den kamp går videre til anden kvalifikationsrunde. 

FC Nordsjælland er havnet i Gruppe A med SL Benfica, SFK 2000 Sarajevo og KÍ Klaksvík - og her mødes SFK Sarajevo 2000 fra Bosnien-Hercegovina og KÍ Klaksvík fra Færøerne altså i puljens anden semifinale. Lykkedes for FC Nordsjælland at vinde opgøret mod SL Benfica, venter vinderen af den anden kamp altså i finalen. 

Vinderen af finalen går videre til anden kvalifikationsrunde, som er den mere klassiske kvalifikationsrunde med en kamp på hjemme- og udebane. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer til Champions Leagues gruppespil.


Kampene spilles fra den 4.-7. september.