Princess skifter til Bay FC i USA

30.01.2024 19:00

Fra Right to Dream akademiet i Ghana til profil i den danske Gjensidige Kvindeliga. Nu går turen over Atlanten for 20-årige Princess, som fremover skal tørne ud for det amerikanske hold Bay FC. 


I vinteren 2022 skrev den dengang 18-årige Princess historie, da hun som den første kvindelige spiller nogensinde tog turen fra Right to Dream-akademiet i Ghana til FC Nordsjælland.

Hun etablerede sig hurtigt som en profil i den danske liga, hvor hun med sin unikke fart og teknik gjorde livet svært for de fleste modstandere.

Nu skal 20-årige Princess fremover drive gæk med forsvarsspillere i den bedste amerikanske liga (National Women’s Soccer League), hvor den nye klub Bay FC bliver næste destination.


Princess:

- Jeg har været rigtig glad for min tid i FC Nordsjælland. Da jeg kom hertil, var alt meget nyt for mig. Men fodbolden var mit fokus – og det, at jeg endelig fik lov at spille, overskyggede alt andet.

- Efter noget tid i Danmark, kom jeg i balance. Jeg kunne vise mine holdkammerater og trænere, hvem jeg virkelig er. Jeg tror også, at det kom til udtryk på banen. Nu har jeg fået mange gode venner her.

- Jeg har lært rigtig meget i FC Nordsjælland. På akademiet spillede jeg mest med drenge. Kommunikationen var ikke altid god. Her i klubben er kommunikation vigtigt. Og jeg har fundet ud af, at kommunikation betyder alt.

- Jeg tænker meget over, at jeg er den første kvinde fra Right to Dream, der har taget turen til Danmark. Og jeg håber, at unge piger kan bruge mig som eksempel og se, at det er muligt. Det er svært, og man skal fokusere 100 % på fodbolden, men det er muligt. 


Jessica Davis, sportschef for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold:

- Det er en historisk transfer for Princess, men i særdeleshed også for FC Nordsjælland og Right to Dream. Det her er en fantastisk mulighed for hende, og der har været flere klubber, som har vist interesse for Princess, men det var hos Bay FC, at både hun og vi så de bedste forudsætninger for, at hun kan fortsætte sin positive udvikling. Det var tydeligt at mærke, at Bay FC havde kigget på Princess i længere tid og sat sig ind i, hvor hun kommer fra, og hvad hun kan bidrage med.

- Det har været vigtigt for mig, at vi fandt det rette match til Princess, hvis vi skulle sælge hende, og det synes jeg bestemt, at vi har fundet med Bay FC. Jeg er sikker på, at vi overlader hende i gode hænder, så jeg er selvfølgelig utrolig stolt af hende, men også af os som organisation. Hun har fået sin fodboldopdragelse i Right to Dream og FCN, så det er fantastisk at kunne sende hende trygt videre på hendes rejse.

- Hun kommer til at konkurrere på højeste plan i USA, hvilket helt sikkert bliver udfordrende for hende – men også sundt. Hun kommer til at opleve, at hun ikke nødvendigvis er den hurtigste og stærkeste på banen, men jeg er overbevist om, at det er sundt for hendes udvikling og mulighed for at træde ind på den helt store scene.



Vi takker Princess for alt det, hun har bidraget med – både på og uden for banen – og ønsker hende alt det bedste fremadrettet. Hun vil altid være en del af en del af FCN- og Right to Dream-familien og vi glæder os til at følge med i hendes rejse.

Held og lykke, Princess!