Emmi Siren - den finske schweizerkniv

08.02.2024 10:34

Spiller der, hvor træneren placerer mig

I løbet af det netop overståede transfervindue hentede FC Nordsjælland den 22-årige finske landsholdsspiller Emmi Siren. 
En spiller, som kan begå sig på mange forskellige pladser - og derfor skubber til konkurrencen på flere postioner. 

På klub- og landshold har Siren nemlig tørnet ud både i forsvaret og på midtbanen. Og i starten af hendes seniorkarriere spillede hun sågar midterforsvar - ligesom en position som offensiv midtbanespiller også har været i spil. 

Ifølge Siren selv har det altid ligget naturligt for hende at bevæge sig rundt på forskellige positioner på banen. 

- Da jeg først rykkede op og skulle spille seniorbold, startede jeg egentlig som midterforsvar. Derfra rykkede jeg ud på en wingback, som også er den position, jeg har spillet på landsholdet. Det er måske også den plads, hvor jeg føler mig mest komfortabel. 

- Men når det er sagt, så har jeg ingen problemer med at spille på midtbanen eksempelvis. Det er de to positioner, som jeg har spillet mest. Og en rolle som boks-til-boks midtbane er også noget, som jeg virkelig synes er fedt. Jeg vil gerne med frem, men gør samtidig en dyd ud af at forsvare. 

- Jeg spiller egentlig bare der, hvor træneren placerer mig. Om det så er på midtbanen eller wingbacken eller noget helt tredje. Så giver jeg mig altid hundrede procent. Og jeg føler også, at det er en fordel, at jeg har erfaring med at spille så mange positioner i forhold til positionering og samarbejdet med mine holdkammerater. 

En fornøjelse for en cheftræner

Cheftræner Chris Sargeant ser et stort potentiale i sin nye finske spiller, som han mener hurtigt kan blive en gevinst for FC Nordsjælland. 

- Det er altid dejligt for en træner, når man har spillere, der er i stand til at spille forskellige positioner på banen. Emmi kommer med god erfaring fra landsholdet - ligesom hun også har spillet Champions League-kvalifikation.

- Emmi har vist sig flot frem til træningerne - og som udgangspunkt ser vi hende som back for os. Men det giver os selvfølgelig nogle muligheder, at hun er vant til at færdes en smule længere fremme på banen som wingback/fløj. 

- Det at hun også har spillet så meget midtbane gør, at hun er vant til at have bolden meget, og derfor er meget rolig på bolden generelt. Og det er en nødvendighed for os at have spillere, der er komfortable på bolden ift. den måde, vi gerne vil spille fodbold på, lyder det fra Cheftræneren. 


Emmi Siren har mulighed for at vise sig frem på lørdag, når FC Nordsjælland Kvindeligahold spiller træningskamp mod B.93.