Chris Sargeant efter 4-0-sejr: Et skridt i den rigtige retning

10.02.2024 19:24

I sidste weekend spillede Kvindeliga-holdet vinterens første træningskamp efter hjemkosten fra træningslejren i Egypten, og det endte ikke med det ønskede resultat, da vi tabte 2-0. Derfor var det i dag tid til at komme tilbage på sporet, da vi fik besøg af B93 hjemme i Right to Dream Park.

B93 kom ud til kampen i et højt pres, hvilket til tider virkede til at stresse vores opspil, hvorfor vi ikke fik spillet til at flyde, som vi ønskede i kampens indledning. På trods af de spillemæssige udfordringer sparkede Anna Walter flot bolden ind i netmaskerne efter 6 minutters spil, hvilket gjorde, at vi kunne gå til pause foran med 1-0.

I anden halvleg fik vi mere ro på bolden, og det betød, at vi fik flyttet spillet op på modstanderens banehalvdel og kom til flere chancer. Det store spilovertag resulterede også til flere mål, hvorfor vi efter de 90 minutter kunne se resultatet 4-0 på scoretavlen.

Fortsatte de positive takter

Det var en tilfreds cheftræner, vi fangede efter kampen, og Chris Sergeant fremhævede relationerne mellem spillerne som en af kampens højdepunkter.

- Jeg så en kamp, hvor vi fortsatte den positive udvikling, som jeg også snakkede om i sidste uge. Jeg følte, at vi i dagens kamp tog endnu et skridt i den rigtige retning. Målet i dag var at bygge videre på nogle af de positive elementer fra sidste weekends opgør, og det syntes jeg, at vi gjorde. Det var en god modstander, vi mødte i dag, og de formåede at presse os i perioder. Det var godt for os at have en kamp, hvor vi skulle have spillet til at flyde under et højt pres, og det var virkelig bare en god forbedring fra vores seneste kamp.

- Vi leverede en bedre præstation i dag, hvor vi var mere struktureret, var bedre på bolden og fandt bedre ind i relationerne. Vi begynder at kunne se, at spillerne igen er ved at finde ind i rytmen igen efter vinterpausen, og er bedre til at finde hinanden inde på banen for hver uge, der går. Og det er præcis dét, disse kampe er til for, så jeg er virkelig tilfreds med præstationen i dag.

- Jeg syntes, at vi kæmpede lidt med at få spillet til at flyde i første halvleg, da vi ikke var så rolige på bolden, som vi gerne vil være. Man kunne se, at deres høje pres stressede os en smule i momenter, da vi nok ikke havde forventet, at de ville komme ud i så højt pres, som de gjorde. Men så snart vi fandt roen med bolden, begyndte vi at diktere spillet, og det var generelt et mere kontrolleret kampbillede i anden halvleg. Vi fandt nogle gode positioner gennem hele kampen, og var gode til at spille hinanden gode, hvilket vi skal blive ved med at bygge videre på i resten af opstarten. Vi kom et skridt nærmere på dér, hvor vi gerne vil være, når turneringen starter op igen i dag, og det var det vigtigste.

Ekstra fokus på defensiven

Vi gik igennem efteråret uden at indkassere mål på hjemmebane i Kvindeligaen, hvorfor det glædede Chris Sergeant at se holdets gode defensive struktur i dagens træningskamp.

- Det er virkelig vigtigt for os, at vi fortsætter med at have en stærk defensiv organisation. Det var en stor bedrift, at vi ikke lukkede nogen mål ind på hjemmebane i efteråret, og det er noget vi er stolte af, så det vil vi selvfølgelig gerne fortsætte i foråret. Derfor var det også godt at se, at vi igen kom tilbage til at være stærke på med og uden bolden i dag. Vi gav nogle få chancer væk, men jeg syntes, at vi i det store hele fik kontrolleret kampen godt i dag.

- Det var virkelig dejligt at holde et clean sheet igen. Vi havde et lille dyk i sidste uge, hvor vi indkasserede to mål, men i dag var vi tilbage til den måde, vi gerne vil forsvare. Vi vil gerne gøre Right to Dream Park til et fort, hvorfor det er vigtigt, at vi fortsætter vores rytme med at lukke meget få mål ind.

Stor ros til ungdomsarbejdet

Som en sidste bemærkning roste cheftræneren det store arbejde, der bliver gjort på vores akademier rundt omkring i verden. I dagens opgør var der blandt andet to U19-spillere, der fik deres første minutter på Kvindeliga-holdet, hvortil vi også så en ungdomsspiller fra Right to Dream-akademiet i Ghana på banen i dag.

- Vi havde en del unge spillere med, både fra vores eget akademi og fra vores Right to Dream-akademi i Ghana, og de kom ind og leverede en stærk indsats i dag. Det kan være hårdt at komme op for de unge spillere, men de kom ind i dag og viste, hvordan det store arbejde på tværs af vores akademier gavner os og spillernes relationer. De viste, at de er klar til at tage skridtet op, når der er behov for det, og de gjorde det fantastisk i dag. Det er en stor cadeau til vores akademier over hele verden og alle de mennesker, der er involveret i det.

 

Næste opgave for Chris Sergeant og co. er på lørdag, hvor vi AGF i en træningskamp.