Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Tredje sejr i træk: Et tophold vinder også på mindre gode dage

24.08.2024 16:05

Tre sejre ud af tre mulige. Sådan kan Kvindeliga-holdets start på den nye sæson kort opsummeres efter lørdagens 2-0-sejr over OB Q.

Målene blev sat ind i første halvleg af de to spillere, der udgjorde midterforsvaret, nemlig Emilie Byrnak og Winonah Heatley. Det var også før pausen, at FCN-spillerne var mest dominerende, mens OB Q fik overtaget i anden halvleg.

Men en sejr er en sejr, og selvom cheftræner Chris Sargeant ikke kunne udtrykke fuld tilfredshed med præstationen efter slutfløjtet, fremhævede han blandt andet holdets evne til at vinde, selv når det ikke kører 100 procent efter den ønskede drejebog.

Chris Sargeant

– Det var ikke vores bedste præstation, men vi bliver selvfølgelig stadig nødt til at fremhæve, at vi får tre point – og et clean sheet. Det er vigtigt. Samtidig så vi også, at vi skal præstere bedre fremadrettet, hvis vi vil fortsætte med at være en del af toppen af ligaen. Især i anden halvleg mistede vi grebet om kampen og havde svært ved at generobre det. Det betød også, at vi skulle forsvare en del på egen banehalvdel, og det lykkedes vi heldigvis med. Godt nok er OB Q oprykkere, men det er et rigtig godt hold, og jeg tror, at de kommer til at overraske mange i ligaen. – OB Q’s organisation voldte os lidt problemer i første halvleg, men vi fandt mulighederne i forhold til at spille igennem det og skabe noget frem ad banen med initiativ. Efter pausen manglede vi mental intensitet, men vi ved, at vi kan præstere bedre, og det er det gode ved det. Det kan vi tage kontrol over og arbejde på at forløse endnu bedre. Der er rigtig meget at lære af kampen i dag, og det kommer vi til at bruge til at løfte os til den næste opgave, som er hjemmekampen mod Brøndby IF på torsdag. – Indimellem vinder man kampe, uden at spille op til sit bedste. Det er også en styrke. Omvendt har vi også oplevet at spille fantastisk uden at få et godt resultat ud af det, så det kan svinge begge veje i fodbold. Og tophold skal være i stand til også at få gode resultater i de kampe, hvor man ikke rammer sit topniveau. I dag var en af de dage, så nu skal vi glæde os over, at vi formåede at sejre for tredje gang i træk og så forberede os på torsdagens opgave mod Brøndby IF.

Winonah Heatley

Målscorer og anfører Winonah Heatley blev valgt til Woman of the Match af dagens Matchday-partner Arbejdernes Landsbank. Og det var ikke helt tilfældigt, at det netop var hende selv og forsvarsmakker Emilie Byrnak, der kom på tavlen i lørdagens 2-0-sejr. – Vi har arbejdet meget med vores standardsituationer, så det var dejligt, at både "Byr" og jeg kunne sætte den ind i dag. Målene kom ikke direkte fra selve dødbolden, men fra de situationer, der kan opstå, hvis man får fastholdt spillet oppe omkring modstanderens felt. Det er dejligt, når det også kan lykkes – og så er det bare dejligt at få en sejr, selvom vi slider lidt med det i dag. Det er også vigtigt at kunne.