Foto: Noah Thilemann

Trods nederlag i test: Meget tilfredse med præstationen

01.08.2024 17:58

Efter lidt mere end et døgn på træningslejren i Tyskland ventede første kamp torsdag mod Eintracht Frankfurt. Det tyske Bundesliga-hold sluttede sidste sæson på tredjepladsen i ligaen, men især i starten af kampen var det de danske Double-vindere, som dominerede.

Det udmøntede sig også i et føringsmål, da Alma Aagaard sendte bolden i nettet efter flere store og nærgående muligheder mod værternes mål.

Føringen holdt godt 10 minutter, og herefter fulgte yderligere 10 minutter, der blev afgørende for kampen. Værterne scorede nemlig tre lynhurtige mål og kunne dermed gå til pause foran 3-1. I anden halvleg fik Frankfurt scoret et enkelt mål til 4-1, som også blev kampens slutresultat.

Efter opgøret var assistenttræner Amy Harrison meget tilfreds med, hvad hun så holdet præstere. Og selv de skæbnesvangre 10 minutter i første halvleg kan bruges som vigtig læring for spillerne.

Udvikling fra sidste sæson skal fortsætte 📈

– Vi er meget tilfredse med præstationen i dag. Som hold lærte vi rigtig meget igennem hele kampen, og vi blev ved med at gøre de ting, vi har øvet på træningsbanen og gik ikke på kompromis. Vi har haft fokus på at fortsætte vores udvikling fra sidste sæson – især teknisk, men også fysisk – og det har spillerne virkelig taget til sig her i opstarten, og i dag så vi det tydeligt, hvor både de startende spillere og indskifterne fortjener stor ros. – Spillerne lærte på den hårde måde, at man skal være fokuseret gennem hele kampen – både fysisk og mentalt. På det her niveau bliver man straffet, hvis man ikke fastholder intensiteten, så selvom det aldrig er sjovt at lukke mål ind, var det en fin læring for hele holdet.

Lærte meget som gruppe og som spillere 🎒

– Vi mødte dem også forrige sommer, og vi vidste, at vi ville møde et virkelig godt hold. De har spillet meget Champions League-fodbold, og det er jo dét, vi også gerne vil hen til, så det var en god forberedelse på, hvad der venter os til september, hvor vi skal spille kvalifikation. Vi lærte rigtig meget som gruppe, men individuelt fik spillerne også en smagsprøve på, hvad der kræves på det her niveau. Hvad de kan møde af modstandere på banen, men også hvilket niveau de selv skal ramme for at være med. Det er utrolig vigtig læring.