Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Hattrick og storsejr i sæsonåbneren

10.08.2024 13:43

FC Nordsjællands Kvindeligahold åbnede lørdag eftermiddag Gjensidige Kvindeliga-sæsonen med overbevisende sejr på 4-0 over Kolding IF hjemme i Right to Dream Park. 

Allerede inden stadionuret havde rundet det første minut, havde Alma Aagaard bragt FC Nordsjælland i front - og så var den sæson ellers skudt i gang. 

Der stod FC Nordsjælland på alt - og de i dagens anledning hvidklædte FCN-spillere sværmede om Kolding-feltet som hvepse om en nyåbnet cola i sommervarmen.  

Sidste sæsons topscorer, Emilía Ásgeirsdóttir var tæt på at fordoble føringen efter seks minutter, men Sofie Nielsen-Grøn i Kolding-målet var vågen. Det samme var tilfældet efter 10 minutter, da Anna Walter opsnappede en løs bold i feltet, som Nielsen-Grøn dog kommer godt ud til. 

Men efter et kvarter gik den ikke længere for Kolding, da Alma Aagaard igen var på pletten og bragte FC Nordsjælland foran med 2-0.

Men Aagaard var slet ikke færdig - og med ti minutter til pause fuldendte hun sit hattrick, da hun kom forrest på et indlæg og scorede til stillingen 3-0.  

Fortsat dominans i 2. halvleg 

I anden halvleg fortsatte kampbilledet - og præcis som tilfældet var i første halvleg, kom FC Nordsjælland hurtigt på måltavlen. Denne gang var det Emilía Ásgeirsdóttir, der havde sidste fod på bolden. 

FC Nordsjælland lod dog ikke til at være tilfredse trods den komfortable føring - og bolden befandt sig på Koldings banehalvdel det meste af tiden. 

Men de helt store chancer udeblev - og det endte derfor med en 4-0 sejr i sæsonåbneren. 

Chris Sargeant 🐯

- Det var en drømmestart for os. At vinde kampen, score fire mål og ikke lukke nogle ind, hvilket er rigtig vigtigt for os. Vi så hvor langt det bragte os sidste sæson, at vi var så solide defensivt. Så det var vigtigt at vi lagde ud med en kamp, hvor vi stod rigtig godt defensivt - og så oven i købet er så dygtige offensivt. - Jeg synes, at vi var fremragende på bolden i dag. Jeg synes, at det arbejde vi har lagt i vores pre season, virkelig kom til udtryk i dag. Og så var det naturligvis rigtig godt for Alma at komme igang på den måde - ligesom det også var godt at få Emilía på scoringstavlen. - Vi kontrollerede kampen godt. Den første kamp i en sæson kan sommetider være lidt tricky, men vi kom virkelig godt i gang, og det er jeg rigtig glad for. Vores bevægelse og vores kvalitet på bolden så godt ud i dag. Der var både nogle individuelle kvaliteter, der trådte i kraft, men også vores samlede kvalitet som hold kom til udtryk i dag. Og det gjorde det svært for Kolding at matche os.

Alma Aagaard ⚽⚽⚽

- Jeg ved ikke, hvad der skete i dag. Bolden røg bare ned foran mig tre gange - og så var der mål. Det er en fantastisk følelse at have scoret allerede inden der er gået ét minut af sæsonens første kamp. Og at det så bliver til to yderligere er selvfølgelig helt vildt. Det giver en masse selvtillid på kontoen. - Jeg er virkelig stolt af af hele holdet. Vi går ud og viser, at vi vil forsvare denne her titel. Vi var dominerende hele vejen igennem. Vi kører bare på - og jeg tror ikke, at det var særlig sjovt at være Kolding-spiller i dag. Næste opgør for Alma Aagaard og co. er på søndag den 18. august, hvor vi skal en tur til Køge.

Læs mere om Kvindeliga Medlemsskabet 🔴🟡