Fra akademi til kvindeliga: Mød Clara la Cour

14.09.2023 15:00

Hurtighed, teknik og et sublimt overblik. 
18-årige Clara la Cour har imponeret stort siden hun tilbage i marts fik debut for FC Nordsjællands kvindeligahold i pokalsemifinalen mod AGF. 

Siden er det blevet til 13 kampe og fire mål for u19-landsholdsspilleren, der tilbage i juni blev belønnet med en ny kontrakt, der løber frem til sommeren 2026. 


Clara la Cour: 

- Det har egentlig været en ret nem overgang. Hele holdet – både trænere og spillere – har været super gode til at tage imod én, så man føler sig lynhurtigt som en naturlig del af holdet. Og så har det været enormt lærerigt.

- De ting, jeg følte var nemme på U19, blev meget hurtigt udfordret. Det med lige at tage et træk, var lidt hurtigere læst af en back. Så det hele skulle gå hurtigere og være skarpere. Men det er bare super fedt og enormt motiverende, at man konstant skal have sit game op på 100 procent. Man skal virkelig præstere på sit maksimale for at følge med.

- Jeg kom til Farum Boldklub fra HIK, da jeg var første-års U16-spiller. Det var noget helt andet. I HIK var det slet ikke lige så professionelt. Der var mange flere træninger og bedre træningsforhold. Og man kunne hurtigt mærke, at der var en fast spillestil i klubben, som man blev trænet i.

- Jeg føler, at FC Nordsjælland er en unik klub på den måde, at der virkelig bliver gået i dybden med den individuelle træning for os. Det gør virkelig meget for ens individuelle udvikling - og det tror jeg ikke, at man ser i mange andre klubber i kvindeligaen.


Jessica Davis, Sportschef for Kvindeligaholdet

- La cour er en virkelig klog spiller. Hun ved præcis, hvor hun skal befinde sig på banen - og så er hun lynhurtig. Så det gør hende meget svær at spille imod, for hun er ikke alene hurtig, hun er også rigtig smart. 

- Det kræver selvfølgelig mere på den fysiske front at skulle begå sig i Kvindeligaen, men det er noget, som hun konstant bygger på - og vi har allerede set en stor udvikling i løbet af det sidste halve år på den front. 

- Hun har et kæmpe potentiale og jeg tror på, at vi i de kommende år kommer til at se hende vokse til at blive en dominerende spiller i ligaen. Hun har allerede scoret et par flotte mål - og det tror jeg er noget af det, vi kan forvente af hende - både i den igangværende sæson og fremadrettet. 


Lær Clara la Cour bedre at kende i videoen ovenfor 👆