Chris Sargeant inden AGF: Vi skal kontrollere kampen

07.09.2023 09:28

Kvindeliga-holdet skal igen i aktion lørdag d. 9. september klokken 13, hvor de tager til Aarhus for at møde AGF.

Det er et hold, vi også mødte i en træningskampe inden sæsonen, hvor slutresultatet lød på 0-0. Efter en god start i Gjensidige Kvindeligaen med en sejr over Fortuna Hjørring og uafgjort mod Danmarksmestrene fra HB Køge, skal Sargeants tropper forsøge at følge op på den gode start i Danmarks næststørste by. 

Chris Sargeant forventer, at det bliver en svær kamp mod et hold, der ikke har vist deres reelle niveau endnu. 

– Vi forventer, at det bliver en hård kamp. Resultaterne AGF indtil videre har fået, reflekterer ikke det niveau, de reelt har. De er et rigtigt godt hold, der har skabt problemer for os tidligere. 

– Det er vores første kamp væk fra hjemmebanen, og jeg er lidt bekymret for det underlag, vi kan forvente, hvilket selvfølgelig skader begge holds spil, da AGF også er et hold, der kan lide at have bolden.

AGF har indtil videre i sæsonen ikke fundet formen, da det er blevet til nederlag mod Kolding og Brøndby. Chris Sargeant er opmærksom på, at AGF har kæmpet lidt med det, men understreger også, at der ikke er nemme kampe i ligaen.

– Der er ingen nemme kampe i Gjensidige Kvindeligaen. Især fordi ligaen vokser og niveauet stiger hele tiden. Så det bliver en svær kamp. Men jeg forventer, at med det arbejde vi har gjort os, at hvis vi spiller, på vores højeste niveau, hvilket vi har været tæt på i de sidste to kampe, så kommer vi hjem med en positiv præstation og et positivt resultat

"Hvis vi fortsætter med at forsvare på samme måde og kontrollere kampen, så har vi gode chancer for at komme hjem med endnu et clean sheet."

Chris Sargeant

Chris Sargeant mener, at hvis man kontrollerer bolden og forsvarer på den måde, man indtil videre har gjort, så er han forhåbningsfuld om at få et godt resultat med hjem. 

– Vi vil kontrollere kampen og spille det spil, vi bedst kan lide. AGF har nogle områder, hvor de er farlige. Det ved vi, de vil forsøge at udnytte. Så hvis vi forsvarer godt og gør de ting, vi gør bedst, tror jeg på, at vi kommer til at gøre det fint.

– Vi har haft to clean sheets, hvilket jeg synes er fantastisk. Så hvis vi fortsætter med at forsvare på samme måde og kontrollere kampen, så har vi gode chancer for at komme hjem med endnu et clean sheet.

– At lukke færre mål ind er et af vores store mål. Vi lukkede alt for mange mål ind i sidste sæson, så det har været godt at se den gode start, vi har haft på den front. Vi har vist, at vi kan spille op med de bedste hold i ligaen, så hvis vi fortsætter med at holde nullet, ser det godt ud for os.

De to hold mødte hinanden i en træningskamp inden sæsonen, men det er begrænset med ting fra den kamp, man kan tage med sig til opgøret. 

– Vi spillede en træningskamp mod AGF, hvor de kom med en struktur, de ikke har brugt i denne sæson, hvor det var en langsom bane. Vi gav dem også nogle chancer i kampen, hvor de kunne bruge nogle af de forcer, de har, som oftest er kontraangreb og omstillinger. Så hvis vi fokuserer på dem, har jeg stor tiltro til, at vi nok skal komme hjem med et godt resultat.

Kampen kan streames på Viaplay lørdag d. 9. september fra klokken 12:55.