Sargeant efter dramatisk pokalkamp: Vi viser, at vi kan presse os selv

12.10.2023 08:36

Kvindeliga-holdet spillede sig onsdag aften videre til kvartfinalen i Gjensidige Kvindepokalen efter et højdramatisk opgør mod HB Køge.

På en kølig og regnvejrsfuld onsdag aften i Køge, spillede vores Kvindeliga-hold sig videre til kvartfinalen i Kvindepokalen efter to timers samlet fodbold.

De to tophold i Kvindeligaen skulle allerede mødes i et brag af en tredje runde, hvor kampen ikke skuffede den neutrale fodboldseer. I første halvleg kunne man tydeligt se, at det er to hold, der hører til i toppen af dansk kvindefodbold. Begge mandskaber fik lukket hinanden ned, så det endte med at blive en chancefattig første halvleg.

I anden halvleg kom vi bragende fra start, hvor vi pressede HB Køge ned, hvilket resulterede i flere store chancer fra vores side. Vi havde dog ikke marginalerne med, så kampen endte med 0-0 i den ordinære spilletid.

Det betød, at vi skulle ind i forlænget spilletid. Her var vi på de ekstra 30 minutter dominerende, hvilket Clara La Cour fik udnyttet efter 111 minutters spil, hvor hun fik prikket bolden ind over stregen til 0-1. Der skulle desværre kun gå fem minutter, inden HB Køge fik tilkendt et straffespark. Det omsatte HB Køges Emma Regan, og kampen var igen lige med resultatet 1-1.

Kampen skulle derfor afgøres i straffesparkskonkurrence – og sikke en start vi fik på den. Vores keeper, Amanda Brunholt, blev den helt store helt efter at redde de to første HB Køge-spark. Samtidigt fik Princess, Winonah Heatley, Emilia Asgeirsdottir og Nikoline Dudek omsat deres spark usvigeligt sikkert, og vi kunne til stor jubel fejre en plads i kvartfinalen efter et stort drama i Køge.

Det var derfor en glad og stolt cheftræner, Chris Sargeant, vi fangede efter kampen.

– Jeg synes, vi spillede en god kamp, og at vi i dag viste en ny side af os. Vi viste, at vi kan grave dybt, stå imod, stå sammen og vi viste utroligt meget vilje og passion i dag. Det var en hård kamp, og jeg synes, det er en skam, at den her kamp var en tredjerundes kamp, da det var en finale værdig.

– Vi vidste, at vi skulle grave dybt i dag – især da vi får dømt et straffespark imod os til sidst af den forlængede spilletid. De sidste 30 minutter skulle vi virkeligt gå dybt, og jeg synes faktisk, at vi spillede rigtig god fodbold i den forlængede spilletid. Jeg synes, at vi var det bedste hold i den forlængede spilletid, hvor vi lykkedes med at stå sammen og spille godt, fortæller Sargeant.

"Vi viser, at vi kan presse os selv – både fysisk og mentalt. Især den mentale del i så lang en kamp, er jeg virkeligt stolt af."

Chris Sargeant

Især arbejdet med det fysiske og den mentale del i så presset en situation, er Chris Sargeant stolt af.

– Vi viser, at vi kan presse os selv – både fysisk og mentalt. Især den mentale del i så lang en kamp, er jeg virkeligt stolt af. Det er både et stort cadeu til Kasper, som er vores mentaltræner, men selvfølgelig også til vores spillere, der kæmper og arbejder med de redskaber, Kasper til dagligt giver dem. Det viser sig især i de sidste 30 minutter i dag.