Snævert nederlag til HB Køge i topopgør

11.11.2023 17:00

Det endte med et snævert nederlag på 1-0 til de forsvarende mestre fra HB Køge i lørdagens topopgør i Gjensidige Kvindeligaen.

Pres på fra start

Der var dømt topopgør i Gjensidige Kvindeligaen, da FC Nordsjælland lørdag eftermiddag var på besøg i Køge, hvor de forsvarende mestre fra HB Køge ventede.   FC Nordsjælland lagde et tungt pres på værterne fra start - og stadionuret havde ikke rundet to minutter, før vi havde haft kampens første chance. Og en pæn stor en af slagsen.  Malia Steinmetz tog et par træk på kanten af Køges straffesparksfelt. Alberte Vingum Andersen i Køge-målet diskede op med en god redning, men topscorer Emilia Asgeirsdottir var hurtigt over returen. Desværre for hende og FC Nordsjælland prellede afslutningen af på stolpen. Hjemmehold fandt dog hurtigt fodfæste og få minutter senere kom Alyssa Walker alene igennem og omsatte HB Køges første afslutning til scoring. Det tog dog ikke brodden af FC Nordsjælland, som fortsatte med at presse på. Men hjemmeholdet var farlige på omstillinger, hvor deres hurtige offensive spillere hele tiden lurede på chancerne. Og efter et kvarter sørgede Amanda Brunholt for, at føringen ikke blev fordoblet, da hun ved hjælp af en god fodparade stod i vejen for Cecilie Fløes afslutning. På trods af flere optræk til chancer fra begge hold forblev stillingen 1-0, da dommeren fløjtede af for de første 45 minutter.

FCN-dominans

I anden halvleg kom FC Nordsjælland igen stærkt ud og satte sig på opgøret. Vi sværmede konstant om HB Køges straffesparksfelt, men værterne stod dog solidt placeret og forsvarede sig godt. De arbejdede sig også stille og roligt tilbage i opgøret og med tyve minutter igen var det kun en dobbeltredning fra Amanda Brunholt som gjorde, at HB Køge ikke kom yderligere foran. De store FCN-chancer lod vente på. Men med et kvarter tilbage fik indskiftede Alma Aagaard en gylden mulighed. Men igen stod Alberte Vingum Andersen i vejen i HB Køges mål.  I dommerens overtid var FC Nordsjælland tæt på en udligning, da et hjørnespark fra indskiftede Anna Walter ramte overliggeren. Men ind ville bolden ikke - og derfor endte det med et spinkelt nederlag.

"Tilfreds med alt - bortset fra resultatet"

Efter kampen var Cheftræner Chris Sargeant tilfreds med den indsats, han så fra sine spillere lørdag eftermiddag.  - Jeg er tilfreds med alt - bortset fra resultatet i dag. Det var en virkelig flot indsats fra holdet. Vi tager til Køge og møder altså et tophold i form af de forsvarende mestre. Og jeg synes, at vi er dominerende i store dele af kampen.  - Det synes jeg altså vidner om den kvalitet, som det her hold besidder. Vi formår at gøre det til en defensiv kamp for Køge. Og på trods af det skaber vi altså en del chancer, som sagtens kunne have resulteret i et mål eller to.  - Så det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke får noget med fra kampen i dag. Men der er en masse positive elementer, som vi tager med os til den kommende uges træning frem mod næste weekends vigtige opgør hjemme mod AaB. Næste opgør for FC Nordsjællands Gjensidige Kvindeligahold er på lørdag den 18. november, når vi hjemme i Right to Dream Park tager imod AaB. Billetter til det opgør kan købes her 👇