Et comeback på et tophold: Sætter store krav til en

23.11.2023 12:18

To af FC Nordsjællands mest rutinerede spillere, Simone Andersen og Cecilie Larsen, har siddet ude med skader i det meste af den igangværende sæson. Men nu er de tilbage og fortæller her om, hvordan de har oplevet den positive udvikling, der har været på FC Nordsjællands kvindeligahold, fra sidelinjen - og hvordan det er at komme tilbage på et tophold.

Cecilie Larsen

- I preseason inden vi skulle på træningslejr i Frankfurt blev jeg skadet til træning og river mit korsbånd delvist over. Så jeg har været ude i tre måneder her i starten af sæsonen. 

- Det har været virkelig givende at kunne følge med udefra og se den succes, som holdet har haft på banen. Men samtidig har det også været hårdt ikke at kunne være en aktiv del af det derinde. Særligt når man så, hvor godt det gik.

- Det med at se ens hold udvikle sig så meget og få så meget succes er mega fedt. Men man kunne selvfølgelig også godt tænke sig at være en del af det. Men så går ens tanker også på, at det måske bliver endnu hårdere at komme tilbage, fordi holdet har rykket sig så meget, som de har. Så jeg har som skadet spiller også tvunget mig selv til at rykke mig med dem i den rigtige retning. 

- Jeg synes, at vi er blevet et meget mere homogent hold. Også i forhold til, at man har kunnet holde på en stamme. Det har vi manglet i mange år. Så det har helt klart gjort en kæmpe forskel, fordi man virkelig mærker denne her kontinuitet. 

- Man kender rutinerne og alt kører mere og mere fast og glidende. Og det tror jeg er enormt vigtigt. 

- Det var en fed følelse at løbe på banen mod Køge. Det har jeg kæmpet for i tre måneder og nu fik jeg endelig chancen for at komme i spil. Så det var skønt at komme i gang igen. 

Simone Andersen

- Jeg brækkede min hånd, da vi var på træningslejr i Tyskland. Så jeg skulle opereres og har været ude i 2 1/2 måned. 

- Det har selvfølgelig været frustrerende at sidde ude, fordi jeg ikke har følt, at jeg har kunnet give det samme til holdet. Der skulle jo findes en anden rolle, hvor jeg stadig kunne bidrage og være en god holdkammerat, selvom jeg ikke kunne deltage til træning eller i kamp. 

- Men det har også været en forløsning at se, at vi begynder at spille mere og mere som herrerne. Vi ser de samme udtryk, som vi ser på herrer-siden. Og jeg synes, at alt det arbejde, som både trænere og spillere har lagt i det, er begyndt at give pote i denne her sæson. Så det har jo været fedt at være vidne til.


- Jeg synes, at det sætter nogle andre krav til en, når man kommer tilbage fra en skade til et hold, der præsterer så godt, som vi har gjort i denne her sæson. Vores forventninger og vindermentalitet på holdet er generelt blevet større - og det sætter jo også høje krav til os, der kommer tilbage fra en skade. For konkurrencen er bare blevet skærpet. 

- Samtidig er vores unge spillere, der er kommet op fra akademiet, modnet rigtig meget og har virkelig sat deres aftryk. 

- Da jeg blev skiftet ind i Køge var jeg selvfølgelig spændt. Det var en lidt svær kamp at komme ind i, men jeg glædede mig også rigtig meget til at vise, hvad jeg stadig kan. 

- Det har egentligt været overraskende nemt for mig at komme tilbage på banen igen. Jeg havde frygtet, at det ville være sværere, fordi vi alligevel har nogle nye spillere, så relationerne muligvis ikke ville sidde i skabet. Men vi har så god en struktur og alle kender gameplanen, så det har været meget nemt at komme tilbage. 








Et kig frem mod topkampen i Brøndby

På lørdag skal FC Nordsjælland endnu engang ud i en topkamp, når turen går til Brøndby, hvor ligaens nummer tre venter.

I det modsatte opgør i Right to Dream Park blev det til en overbevisende 3-0 sejr – og ifølge Simone Andersen og Cecilie Larsen er det de samme dyder, der skal bringes med til Brøndby lørdag eftermiddag.

- I kampen mod Brøndby herude var der en gnist i alles øjne. Der var ikke én, som havde en dårlig kamp. Og det samme skal være tilfældet på lørdag. Vi skal være klar fra start, så de ikke får gang i deres spil - og det var vi rigtig dygtige til herude, lyder det fra Cecilie Larsen, som forudser en svær kamp på vestegnen. 

- Jeg tror at det bliver en meget hård fysisk kamp med en del løbedueller. Vi skal spille vores eget spil, hvis vi skal have noget med derfra. Men vi ved også godt, at Brøndby er ekstremt dygtige til det, de laver. Så hvis vi ikke lukker ned og er skarpe på vores eget, så kommer det til at koste. 

- Men omvendt, hvis vi fokuserer på vores eget spil og spiller, som vi har trænet, så ser det også ret godt ud. 

Simone Andersen tror også på, at opskriften til et resultat i Brøndby kan findes i den kamp, der blev spillet herude tilbage i slutningen af september.

- I det modsatte opgør, som vel nok var den bedste præstation, vi har leveret i denne her sæson, der synes jeg, at vi spillede som et hold. Vi stod sammen og alle ville tage den ekstra meter for hinanden hele vejen rundt. Samtidig med, at vi spillede rigtig flot fodbold og kombinationsspil.

- Selvfølgelig skal vi også kunne leve på vores dygtige spillere oppe foran, som kan noget på egen hånd. Men jeg synes også, at man i den kamp så, at de kunne kombinere, så vi kom frem til bedre situationer. Og vi skal også præstere som et hold i Brøndby, hvis vi skal have et resultat med derfra.



Kampen mod Brøndby spilles på lørdag den 25. november klokken 13 og kan ses på TV3 Sport Max eller Viaplay.