Jennifer Cudjoe: At være en rollemodel er vigtigt

08.11.2023 18:28

Jennifer Cudjoe kom til klubben efter mange år i USA – på både college og liganiveau. Udover at have stor erfaring fra USA spiller hun fast på det ghanesiske landshold, hvilket giver hende endnu en dimension i erfaringsbagagen. Og netop erfaringen og de spillemæssige kvaliteter er noget Cudjoe forsøger at dele ud af – både på og uden for banen. 

– Det er vigtigt at dele ud af mine erfaringer til de unge spillere. Når man er ung, har man brug for at blive guidet. Jeg prøver at vise, hvordan hårdt arbejde og beslutsomhed ser ud, og jeg prøver at være en god holdkammerat og vise alle respekt. Jeg tror, det er vigtigt, at de unge lærer, og at de lærer at balancere denne livsstil.

– Især på banen stiller jeg krav. Hvis vores spil ikke er godt, kræver jeg stadig, at mine medspillere fortsætter med at spille så godt som de overhovedet formår.

Jennifer Cudjoe

Jennifer Cudjoe stiller høje krav til sig selv, men også til sine medspillere. Den erfaring, hun har fået igennem årene, har lært hende, hvordan man skal agere i forskellige, vanskelige situationer. Hun forsøger at gå forrest, når der skal løses problemer og være rollemodel for de unge spillere. 

I bestemte øjeblikke bliver man bedømt på, hvordan man reagerer og hvordan man presser sig selv. Når en kamp eller træning ikke kører, sørger jeg for, at vi fortsat arbejder hårdt i forsvaret og arbejder hårdt uden bolden. Hvis vores spil ikke er godt, skal jeg og mine medspillere kæmpe os igennem det. Det skal vi altid gøre, og det er et krav, jeg altid stiller.

Mine oplevelser i USA og med det ghanesiske landshold har lært mig vigtigheden i at arbejde med forandringer og udfordringer. Jeg har også lært vigtigheden i at gribe de chancer, man får. Jeg har været så heldig at få lov til at spille med fantastiske spillere. De har gjort mig bedre, og de har vist mig, hvordan professionalisme ser ud. Selv på dage hvor man ikke er den bedste udgave af sig selv, skal man fortsat kæmpe og vise overskud. De oplevelser har formet mig som spiller og person.