FC Nordsjælland er i Pokalfinalen efter 3-0 sejr over AGF

25.03.2023 15:56

FC Nordsjælland spillede sig lørdag i Gjensidige Pokalfinalen med en 3-0 sejr ude over AGF.

Pokalfinale!
Så simpelt kan det siges efter, at FC Nordsjællands Gjensidige Kvindeligahold lørdag eftermiddag vandt 3-0 på udebane over AGF - og dermed sikrede sig videre avancement fra semifinalen med en samlet sejr på 4-0.

Kampen startede i et højt tempo fra begge hold, men det var FC Nordsjælland, der fik kampens første store chance. Nikoline Dudek spillede en god bold i dybden til Princess, der dog måtte se sin afslutning blive pareret af Katrine Svane i AGF-målet.

Som halvlegen skred frem satte FC Nordsjælland sig mere og mere på spillet, mens hjemmeholdet konstant lurede på omstillingerne.

Efter 20 minutters spil var FC Nordsjælland igen tæt på at bringe sig i front, da Cecilie Larsen viste prøver på sin fremragende sparketeknik. Fra 25 meter hamrede hun bolden mod mål, men overliggeren stod i vejen for en FCN-føring.

Men efter 28 minutter gik den ikke længere for hjemmeholdet. Denne gang var det Karen Linnebjerg, der blev spillet i dybden – og hun var kølig i duellen med Katrine Svane, der kunne se bolden trille mellem benene og ind i det tomme mål.

Blot fem minutter senere var Linnebjerg tæt på at fordoble sin målscoring, da hun havde sidste fod på et flot FCN-angreb. Desværre for Linnebjerg ramte bolden stolpen.

FC Nordsjælland blev ved med at presse på for at udbygge scoringen og havde flere gode muligheder i løbet af første halvleg. Men det blev ved det ene mål – og derfor kunne de går til pause foran 1-0.

Karen Linnbjerg har netop set bolden passere målstregen - og fejer sin scoring til 1-0 midtvejs i første halvleg.

Pres fra hjemmeholdet
Anden halvleg startede med et AGF-tryk mod FC Nordsjællands mål – og det kastede et par hjørnespark af sig. Hjemmeholdet formåede dog ikke at udnytte det lille overtag til at skabe chancer – og FC Nordsjælland spillede sig stille og roligt tilbage i kampen igen.

Efter 65 minutters spil kunne Princess sparke FC Nordsjælland et kæmpe skridt i retning af Pokalfinalen, da hun brød igennem AGF-forsvaret og satte bolden i nettet til 2-0.

Dermed var der rigtig lang vej for hjemmeholdet – og det kunne anes i spillet, som til tider virkede en smule opgivende.
Og med et kvarter igen gjorde Jóhanna Fossdalsá en svær mission umulig for AGF, da hun på elegant vis driblede sig selv fri til en afslutning i AGF-feltet. 3-0 til FC Nordsjælland – og så var billetten til Pokalfinalen booket!