Foto: Tobias Jørgensen / Gonzales Sports Photo

Dudek efter 50 kampe: Min rolle på holdet har ændret sig

26.05.2023 14:02

Det lå ikke i kortene, at Nikoline Dudek skulle blive en så fast del af Kvindeliga-holdet, da hun blev rykket op fra U18, men da hun fik chancen, bed hun sig fast.

Et par skader i opstarten 2021 gav Nicoline Dudek muligheden for at få spilletid på Kvindeliga-holdet. Den 8. august 2021 debuterede hun mod AaB, og siden da har hun været en fast del af holdet. I lørdagens kamp imod Brøndby IF rundede hun så en milepæl, nemlig 50 kampe i FCN-trøjen.  – Min rolle har ændret sig en hel del siden min debut. Til at begynde med fokuserede jeg mest på mig selv og på at tilpasse mig seniortruppen, tempoet og niveauet i ligaen. Men jo flere kampe jeg har spillet, des mere erfaring har jeg fået, og med erfaring kommer ansvar. Og fordi vi er så ungt et hold, kan jeg allerede bidrage med den erfaring.

"Jeg gjorde det godt i et par træningskampe, og så fik jeg muligheden for at starte inde i første turneringskamp."

Talentarbejde og udvikling er hjørnesten i FC Nordsjælland. Der bliver stillet høje krav til spillerne uanset alder, samtidig er der stor tillid og masser af opbakning til de unge. Men hvordan oplever spillerne det i dagligdagen? – Jeg oplever det både på træningsbanen, hvor kravene er høje, men også til kampene, hvor unge spillere får meget spilletid. Det er kulturen her i klubben, og den er med til at udvikle os. Jeg har været igennem en personlig og spillemæssig udvikling. For mig handler det især om kommunikation og spilaktioner. Meget er sket, siden Nikoline Dudek spillede sin første kamp. Der er kommet en større ro over hendes spil, men hun tager også flere chancer og har udviklet et mere offensivt mindset. Og det er netop de offensive kvaliteter, hun særligt vil bygge videre på. – Når man spiller sine første kampe, vælger man oftest de sikre løsninger og beslutninger, men med erfaringen tør man tage flere chancer. Noget af det, jeg har lagt på mit spil, og som jeg stadig arbejder på, er det offensive. Mit fokus er at blive mere kampafgørende.