Jessica Davis er ny sportschef for Kvindeliga-holdet

02.05.2023 15:00

Når Jessica Davis efter sæsonen lægger støvlerne på hylden og kan kigge tilbage på en flot fodboldkarriere, vil hun samtidig kunne se frem til en ny stilling i FC Nordsjælland som sportschef for Kvindeliga-holdet.

Den 35-årige anfører, der i skrivende stund står noteret for 68 kampe for Kvindeliga-holdet, har i noget tid vidst, at karrieren skulle stoppe efter denne sæson. Men fra at frygte dét øjeblik ser hun nu frem til det næste kapitel.

– Jeg har været fuldt fokuseret på min fodboldkarriere, og her i den nærmeste fremtid vil jeg også koncentrere mig om at få den afsluttet bedst muligt – og forhåbentligt med en pokal som allersidste punktum. Jeg har altid villet have en exitstrategi i forhold til min karriere, og det her var den bedste, jeg kunne forestille mig. Det har været en fantastisk tid i FC Nordsjælland, så da vi begyndte at snakke om muligheden for at blive i en anden rolle, skulle jeg ikke bruge meget betænkningstid.

En af grundene til, at valget faldt på Jessica Davis som sportschef, var, at man ville have en profil, som kender klubbens DNA og kan fortsætte den udvikling, vi har set på Kvindeliga-holdet de seneste år. Det fortæller Phil Radley, COO.

– Vi er meget glade for at kunne præsentere Jessica Davis som sportschef for Kvindeliga-holdet, for det viser med al tydelighed, at vi mener det, når vi siger, at vi vil skabe et udviklingsmiljø for både spillere og stab. Jess har de seneste tre sæsoner i FC Nordsjælland vist sine lederegenskaber og sin stærke personlighed, som har smittet positivt af på truppen, og vi er sikre på, at det er egenskaber, som passer godt ind i den nye rolle.

Jessica Davis har fra sit civile liv erfaring som marketingschef, men der bliver alligevel brug for tilvænning i det nye virke som sportschef. En tilvænning, som Phil Radley er opmærksom på, og som kan hjælpes på vej med hjælp fra dygtige kollegaer.

– Når man går direkte fra en spillerkarriere til den anden side af bordet, kræver det selvfølgelig noget tilvænning og sparring. Især når det kommer til det sidste har vi et hus fyldt med viden og ressourcer, så vi har oprettet et hold omkring Jess, som skal hjælpe hende ind i den nye rolle på bedst mulige måde. Jeg er glad for, at hun ser de samme muligheder, som vi har set, og jeg er sikker på, at hendes baggrund og erfaring kombineret med al den viden og faglighed, vi har i huset, vil styrke vores setup på kvindesiden her i klubben.

Selvom Davis har rigeligt at se til med at få sæsonen – og karrieren – sluttet af på bedste mulige vis, har hun også gjort sig tanker om nogle af de områder, hun vil fokusere på i sit nye virke.

– FC Nordsjælland har et ry og en ambition om at have en fast og solid base i akademiet, og det har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at ændre. Jeg har med egne øje set, hvor talentfulde piger vi får op på Kvindeliga-holdet, og hvor dygtige spillerne på akademiet er. Jeg har også set, hvor meget det betyder at have en fast og erfaren stamme på holdet, så de unge piger kan udvikle sig. Det vil jeg især fokusere på, for det er sådan, vi får allermest ud af vores talentfulde akademi.