Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Efter flot kamp mod HB Køge: Vi skal fastholde det spillemæssige momentum

18.05.2023 08:00

Da FC Nordsjællands Kvindeligahold for to uger siden tabte 2-1 på udebane til Fortuna Hjørring, var det en flok slukørede spillere, der forlod banen i det nordjyske.

Præstationen var nemlig til meget mere end et nederlag - og undervejs i kampen måtte FC Nordsjælland se bolden prelle af på træværket to gange.

Søndag leverede holdet endnu en flot præstation, da de hjemme i Right to Dream Park spillede 1-1 mod de forsvarende mestre fra HB Køge. 

Og selvom ingen af kampene har resulteret i fuld gevinst for FC Nordsjællands kvindeligahold, så er der ifølge Sport Psychology Consultant Kasper Henriksen stadig rigtig mange ting, som holdet kan tage med fra kampene - både spillemæssigt, men også rent mentalt. 

- For os handler det rigtig meget om processen og udviklingen. De ting, som vi arbejder med på træningsbanen, vil vi gerne se skinne igennem i kampene. Og jeg synes, at vi har set en god udvikling og at spillerne er gode til at tage imod den feedback, de får - både fra trænerteamet, men også fra hinanden. 

- Og det er jo en udvikling, vi har set og som jeg håber, at vi kan fortsætte med nu her. Så det handler hele tiden om, at vi minder hinanden om de ting, vi arbejder med i dagligdagen. At vi kigger på de ting, hvor vi skal blive bedre. Men også de ting, hvor vi faktisk synes, at vi lykkes - og bygger videre på det, for derigennem forhåbentlig at skabe det momentum der gør, at næste sæson bliver endnu mere spændende end den igangværende.

"Det handler hele tiden om, at vi minder hinanden om de ting, vi arbejder med i dagligdagen."

Kasper Henriksen - Sport Psychology Consultant, FC Nordsjælland

Det spillemæssige momentum

Netop ordet "momentum" er ifølge Kasper Henriksen svært definerbart. For selvom man resultatmæssigt ikke har et momentum, så kan man stadig godt opbygge et momentum rent spillemæssigt og internt på holdet, som så forhåbentlig vil give resultater på banen i den lange ende. 

- Momentum er svært at definere. Det handler i virkeligheden om at blive afklaret med, hvad momentum betyder for os. Man kan kigge på noget data over de handlinger, der sker i løbet af kampen; boldbesiddelse, afleveringer og nogle af de ting, som vi går rigtig meget op i i FC Nordsjælland.  

- Vi arbejder hele tiden på at skabe og holde momentum i kampene ved at være "in command of the play" med og uden bold. Det kræver selvsagt en masse taktisk disciplin, men også en form for mental intensitet hvor vi hele tiden arbejder med at selvregulere vores energiniveau op og ned i forhold til temperaturen i kampen

- Samtidig kan det give en følelse af momentum, når vi i fællesskab lykkes med eksempelvis presspillet. Så skaber det en samhørighed, der gør, at den følelse af momentum lige pludselig bliver ret stærk. Følelsen af, at tingene lykkes og at være "på samme side" så at sige spillemæssigt. Og der synes jeg, at vi er nået rigtig langt i denne her sæson. 


De gode takter spillemæssigt skal videreføres til på lørdag, hvor FC Nordsjælland skal en tur til Brøndby og møde ligaens nummer to. 

Kampen kan streames på TV3 Sport og Viaplay med kampstart klokken 14