Foto: Balazs Popal / Gonzales Photo

Clara la Cour efter første senior-scoring: Forhåbentlig ét af mange i fremtiden

13.05.2023 09:00

Clara la Cour tror på, at søndagens mål mod Fortuna Hjørring blot var startskuddet til det, der forhåbentlig bliver et af mange fremtidige FCN-mål. 


Da 18-årige Clara la Cour søndag kunne se sin afslutning krydse målstregen i kampen mod Fortuna Hjørring, var det samtidig hendes første mål som seniorspiller nogensinde. 
Og la Cour havde da også lidt svært ved at samle tankerne i sekunderne efter scoringen. 

- Det var selvfølgelig helt fantastisk at se den gå ind. I starten vidste jeg slet ikke, hvordan jeg skulle håndtere det at have scoret et mål for seniorholdet. Det er jo første gang, jeg prøver det. Og så var vi stadig bagud. Så jeg endte bare med at tage bolden og løbe mod midten for at komme hurtigt igang igen, lyder det fra Clara la Cour, som dog efterfølgende har haft tid til at fordøje den første seniorscoring. 

- Men det er jo rigtig dejligt at være igang på målkontoen. Jeg synes, at det har været lidt for længe uden mål. Så det er skønt at kunne notere sig for et mål - og det er forhåbentligt bare et af rigtig mange i fremtiden. 


Ambitioner om start-11'er 

Clara la Cours seniortid i FC Nordsjælland er stadig starfasen, men hun føler sig allerede meget mere tilpas i rollen som seniorspiller.

 - Jeg synes, at de ting der var lidt sværere i starten - eksempelvis det relationelle - de sidder meget mere i skabet nu. Jeg tør også meget mere, end jeg gjorde i starten ift. udfordringer og afslutninger. Så jeg er et rigtig godt sted lige nu. 

Indtil videre har la Cour haft en rolle som indskifter - og det er også en rolle, som hun har det fint med, selvom ambitionen på længere sigt er at starte inde. 

- Jeg er meget bevidst om, at min rolle er som en indskifter, der kan komme på banen og bringe en masse energi. For jeg er en hurtig spiller, så jeg kan komme ind og udfordre, når de andre hold er ved at være lidt trætte. Og dér kan jeg også gøre en forskel. 

- Men det er klart, at jeg også har ambitioner om at blive en del af startopstillingen på et tidspunkt. Og jeg taler da også løbende med trænerteamet omkring min udvikling og hvordan, jeg kan komme tættere på en startplads. Jeg gør i hvert fald alt hvad jeg kan for at byde mig til og gøre beslutingen så svær som mulig for Chris og Amy, lyder det fra Clara la Cour. 

"Det er forhåbentligt bare ét af rigtig mange mål i fremtiden." 

Clara la Cour

Chris Sargeant, Cheftræner

- la Cour er en virkelig spændende spiller. Vi skal huske på, at hun kun er 17 år. Hun har et enormt stort potentiale. 

- Hun har noget, som der ikke er mange danske spillere, der har. Hun er voldsomt hurtig og har en utrolig god teknik selv i fart. Og det er ikke ofte, man ser det herhjemme. 

- Hun har virkelig arbejdet rigtig hårdt siden hun blev en del af seniorholdet - både på banen, men også med mentaliteten ift. at gå fra U18 til seniorfodbold. Hun har en rigtig god indtilling til tingene og vil hele tiden lære og blive bedre. 

- Hun udvikler sig stadig dag for dag. Men vi har allerede set momenter af det, hun kan bidrage med - senest med scoringen mod Fortuna Hjørring, men også ift. den måde, hun udfordrer modstanderne på. Så vi kan forvente at se meget mere fra la Cour fremadrettet, det er der ingen tvivl om. 


På søndag står FC Nordsjælland over for en hård opgave, når de forsvarende mestre fra HB Køge kommer på besøg i Right to Dream Park.

Kampen kan ses på Viaplay, ligesom vi naturligvis opdaterer live fra kampen på vores sociale medier.