Chris Sargeant efter snævert nederlag til Brøndby: Frustrerende resultat men fin præstation

20.05.2023 16:11

Cheftræner Chris Sargeant var en ærgerlig mand oven på 2-1 nederlaget til Brøndby IF lørdag eftermiddag.

For selvom spillet var til mere, så lykkedes det ikke for hans FCN-mandskab at hive point med hjem i bussen fra den svære udebane i Brøndby.

Lige inden pausen havde Jóhanna Fossdalsá ellers bragt balance i regnskabet med lidt af en drømmescoring, som rundede en rigtig god første halvleg af. Fossdalsá driblede sig fri uden for Brøndbys felt og sendte en følt bold direkte op i modsatte målhjørne.

Men hjemmeholdet overtog spillet i anden halvleg og bragte sig rimelig hurtigt foran endnu engang - og denne gang lykkedes det altså ikke for FC Nordsjælland at svare tilbage.

- Frustrerende er nok et meget rammende ord for kampen i dag. Vi gav bolden for meget væk til tider og defensivt sad strukturen ikke helt i skabet. Men jeg synes også, at vi i løbet af kampen virkelig viser, at vi er gode på bolden og skaber nogle farlige situationer. Jóhanna scorer et helt fantastisk mål og viser meget høj individuel klasse.

- Det faktum at vi kan tillade os at være frustrerede over at tabe snævert på en svær udebane i Brøndby vidner også om, hvor vi er som hold, og hvad vi er i stand til. Det er jo positivt, at vi ved, at hvis vi spiller vores spil, så kan vi spille lige op med de bedste hold i landet.

- Den frustration, som vi har i kroppen nu, skal bruges frem mod den svære hjemmekamp i næste weekend mod Fortuna Hjørring. Og jeg er sikker på, at holdet er klar til at slå stærkt tilbage. Det har jeg en stor tro på.

Kampreferat
Hjemmeholdet fra Brøndby satte sig på spillet i kampens indledende fase - dog uden at kreere de store chancer.

I stedet var det FC Nordsjælland, der først viste tænder. Cecilie Larsen havde et farligt indadskruet hjørnespark, der var tæt på at ryge hele vejen i mål og få minutter senere opsnappede Emilia Asgerirsdottir en løs bold fra Brøndbys målmand og sendte en afslutning afsted fra kanten af sttaffesparksfeltet.

Men det var alligevel Brøndby der kom foran efter 25 minutter, da Laura Munk Hermann afsluttede et flot angreb fra hjemmeholdet.

Det slog dog ikke FC Nordsjælland ud – og allerede fem minutter senere endte et fremragende angreb for fødderne af Nikoline Dudek, der fra sin position som højre back var søgt med frem. Afslutningen blev desværre redet på stregen.

Men fem minutter før pausen diskede Johanna Fossdalsa op med en sand lækkerbisken, da hun rundede et par Brøndbyspillere og sendte en følt afslutning afsted mod fjerneste hjørne. Kathrine Larsen i Brøndby-målet kunne intet stille op – og så stod den 1-1, hvilket også var stillingen, da dommeren fem minutter senere fløjtede til pause.

Anden halvleg startede som første med dominas fra hjemmeholdet. Og allerede ti minutter inde i halvlegen bragte Brøndby sig igen i front, da Natalia Wrobél vippede bolden over Amanda Brunholt i målet.

Selvom FC Nordsjælland presse på for udligningen lykkedes det ikke at skabe de store chancer, der kunne bringe balance i regnskabet.
Derfor endte det med en 2-1 sejr til hjemmeholdet fra Brøndby, der kæmper med HB Køge om titlen som dansk mester.

Næste opgør for FC Nordsjælland er på søndag den 28. maj klokken, hvor Fortuna Hjørring kommer på besøg i Right to Dream Park.