Vanessa Karungi skifter til FC Nordsjælland

29.06.2023 10:00

23-årige Vanessa Karungi skifter fra B.93 til FC Nordsjællands Kvindeliga-hold.

Forberedelserne frem mod næste sæson i Gjensidige Kvindeligaen er for alvor i gang, og første tilføjelse til Kvindeliga-truppen er den ugandiske målvogter Vanessa Karungi.

Vanessa Karungi:

- Det er en rigtig fed følelse at kunne kalde sig FCN-spiller. Jeg ser skiftet til FC Nordsjælland som en stor mulighed for, at jeg kan udvikle mig som spiller og være en del af et hold, der spiller med i toppen af dansk fodbold.

- Der er et utrolig stærkt setup omkring Kvindeliga-holdet og især omkring målmandsteamet, hvor jeg håber, at vi kan være med til at presse hinanden til at blive bedre hver dag og skabe gode resultater sammen.

- Som keeper vil jeg fremhæve mine lederevner, min tilstedeværelse i feltet og spillet med fødderne som mine styrker. Jeg ser frem til at være en del af en stærk trup og glæder mig til at lære pigerne bedre at kende. FC Nordsjælland praktiserer en spillestil, jeg virkelig godt kan lide, og som jeg føler mig komfortabel med fra min tid i B.93.

"Tilføjelsen af Vanessa til vores stærke målmandsteam kommer til at øge konkurrencen endnu mere, hvor de kommer til at presse hinanden hver eneste dag, hvilket både kommer til at gavne dem selv, holdet og klubben."

Frank Petersen, målmandstræner på Kvindeliga-holdet

Den 23-årige målvogter har fået sin fodboldopvækst i Uganda, men har siden sommeren 2021 slået sine folder i B.93.

Frank Petersen, målmandstræner for Kvindeliga-holdet, har et stort kendskab til Vanessa Karungis evner på grund af deres fælles fortid i netop B.93.

- Vanessa er en rigtig god historie. Jeg så hende for første gang for seks år siden, hvor jeg var nede i Uganda for at undervise målmandstrænere i Ugandas fodboldforbund. Lige siden har jeg hjulpet hende med at planlægge træningen, selv når jeg ikke var i området. Sidenhen fik vi hende ind i et mere professionelt setup, hvilket gjorde hende klar til at tage skridtet til dansk fodbold.

- Vanessa er en utrolig hurtig, reaktionsstærk og aggressiv målvogter, hvortil hun besidder en voldsom springkræft og en god forståelse for at læse spillet. Tilføjelsen af Vanessa til vores stærke målmandsteam kommer til at øge konkurrencen endnu mere, hvor de kommer til at presse hinanden hver eneste dag, hvilket både kommer til at gavne dem selv, holdet og klubben.

Jessica Davis, sportschef for Kvindeliga-holdet:

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes os at bringe Vanessa til FC Nordsjælland. Hun er en dygtig målmand, som gennem flere sæsonen har vist sine kvaliteter frem i B.93. Vi er sikre på, at hun kan være med til at styrke truppen, og med tilføjelsen af Vanessa får vi øget konkurrence på vores i forvejen meget homogene målmandsteam.

- Vanessa er en erfaren ledertype, der passer godt ind i FC Nordsjælland. Hun passer perfekt ind i vores spillestil og er opsat på at udvikle sig sammen med holdet, hvorfor vi er utrolig glade for at kunne tilføje hende til FC Nordsjællands Kvindeliga-hold.