Holmbergs gennembrud: Håber at kunne være en inspiration for de næste

09.06.2023 08:25

Sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen er ved nå sin afslutning, og denne sæson har blandt andet budt på et gennembrud på Kvindeliga-holdets venstreback.

Frederikke Holmberg så det meste af efteråret fra bænken, men har i foråret fået chancen og grebet tilliden fra Chris Sargeant og resten af trænerteamet.

Den unge venstreback er også selv glad for sin udvikling gennem sæsonen og fortæller, at hun stadig er sulten efter at lære mere.

- Overordnet set har det været en rigtig god sæson. I efteråret var det begrænset, hvad jeg fik af spilletid, men jeg følte alligevel, at trænerstaben havde stor tiltro til mine evne. Foråret har på mange måder været mit store gennembrud, hvor jeg har ramt et højt, individuelt niveau, men jeg føler stadig, at jeg kan lægge mere på mit spil og udvikle mig endnu mere.

"Foråret har på mange måder været mit store gennembrud, hvor jeg har ramt et højt individuelt niveau, men jeg føler stadig, at jeg kan lægge mere på mit spil og udvikle mig endnu mere."

Frederikke Holmberg

20-årige Frederikke Holmberg kom til FC Nordsjælland i vinteren 2021 og har siden haft en stejl udviklingskurve, hvor hun efter det første halve år på U18-holdet blev rykket op i Kvindeliga-truppen, og siden da har hun ikke set sig tilbage.

- Det har været en stor omvæltning at gå fra at spille U18 til på under to år at være en fast del af startopstillingen på førsteholdet. Jeg har udviklet mig utrolig meget over de seneste to år, og især det sidste halve år har jeg kunnet mærke, at jeg er blevet en mere moden fodboldspiller, i takt med at jeg har fået mere spilletid.