Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Kathrine Kühl skifter til Arsenal

07.01.2023 12:56

Det engelske tophold fra Arsenal bliver næste skridt for den 19-årige midtbanespiller.

Fra akademiet i Farum til FCN’s Kvindeliga-hold og videre til engelske Arsenal, der spiller med i toppen af Barclays Women's Super League. Sådan lyder udviklingen for 19-årige Kathrine Møller Kühl, som også er blevet en fast del af det danske A-landshold undervejs.

FC Nordsjælland og Arsenal er nemlig blevet enige om en aftale, der sender den talentfulde midtbanespiller fra Farum til London.

– Jeg har udviklet mig meget, og jeg føler mig rigtig heldig over at have været en del af FC Nordsjælland. Jeg var ret ung, da jeg kom til klubben, så jeg har været heldig at være en del af miljøet i en årrække og har kunnet mærke, at der virkelig bliver troet på ungdommen, lyder det fra Kathrine Kühl.

– Jeg rykkede op i seniortruppen som 16-årig, hvor jeg var den nye og uerfarne, og nu er det så min tur til at tage det næste skridt. Det har været helt vildt at opleve den udvikling og den rejse. Der er sket meget, men det, der ikke har ændret sig, er sammenholdet i FCN. Det har været vigtigt og trygt for mig.

– Klubben har i tillæg været god til at tænke på det hele menneske. Jeg havde min ungdomsuddannelse ved siden af fodbolden, og der har været stor støtte til at færdiggøre den samtidig med at være elitespiller. Det er jeg taknemmelig for.

Både fodboldspiller og menneske

– Lige siden jeg kom ind på akademiet, har der været meget fokus på ’character’ – at blive dannet ikke kun som fodboldspiller, men også som menneske – og det har præget min tid og udvikling. Det vil jeg virkelig gerne tage med videre. Herunder også idéen om at give tilbage, fordi vi er mega privilegerede ved, at vi kan spille fodbold på højt niveau med gode faciliteter og mennesker, som bare vil det bedste for os.

– Uanset hvor man går rundt i klubben, så er der mennesker, der altid vil dig det bedste. Passionerede og engagerede mennesker. Der er altid nogen, der er klar til at hjælpe, hilse eller høre, hvordan du har det. Det er dejligt at mærke, at man kigger på mennesket og ikke bare fodboldspilleren.

– FCN har derfor været som en familie for mig, hvor alle hjælper og støtter hinanden. Den tilgang vil jeg føre videre. At man skal ville hinanden det bedste for selv at præstere. Det er så vigtigt at huske.

Klar til at tage det næste skridt

– Jeg føler helt sikkert stadig, at der er en masse, jeg kan udvikle og bygge på. Det kunne jeg også sagtens have gjort i FCN, men jeg føler samtidig, at jeg nu har fået så mange ting med i bagagen – først som den helt nye, dernæst som en af de bærende spillere, hvor jeg skulle gå forrest – og det har lært mig vildt meget. Det gør også, at jeg føler mig klar til at tage skridtet nu. At jeg er blevet dannet til det skifte både som spiller og menneske.

– Jeg er så glad for, at jeg tog til FCN. Det er et fantastisk sted at være. Jeg kommer til at savne hver og én – og jeg glæder mig til at spille sammen med flere af mine holdkammerater igen. For jeg ved, at jeg kommer til det på et eller andet tidspunkt.

– Der er så mange dygtige, unge spillere på vej i klubben, og jeg håber, at mit skridt kan være med til at inspirere andre. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg ikke bliver den sidste.

 

Kathrine Kühl startede sin fodboldkarriere i Hillerød FC i en alder af fem år. Efter ni år i Hillerød FC flyttede hun til FC Nordsjælland i 2018. Allerede som 16-årig blev hun kåret til Årets Pokalfighter, da FCN-kvinderne vandt den danske pokalturnering i 2020, og debuten på det danske A-landshold kom allerede som 17-årig.

Nu går turen til Arsenal, som lige nu ligger nr. 2 i tabellen med otte sejre ud af ni mulige – med tre point op til førstepladsen og en kamp i baghånden.

Vi ønsker Kühl alt det bedste på den videre færd og takker hende for alt det, hun har bidraget med som spiller og som person både på og uden for banen. Hun vil altid være en del af FCN- og Right to Dream-familien, og hun vil altid være velkommen hjem.

Tak for denne gang, ”Ke”!