Foto: FCN

Chris Sargeant om lang pre-season: Ikke svært at holde motivationen oppe

20.01.2023 12:03

På trods af en lang pre-season på to måneder inden første betydningsfulde kamp, frygter cheftræner Chris Sargeant ikke for spillernes motivation til træningerne.

En pre-season på to måneder er ikke noget, der bør påvirke spillernes motivation for at give sig hundrede procent til træningerne, lyder det fra cheftræneren for FC Nordsjællands Kvindeligahold, Chris Sargeant.

Da FC Nordsjællands kvindeliga-spillere mødte ind til årets første træning den 12. januar, kunne de samtidig se ind i en opstart på to måneder, inden første betydningsfulde kamp løber af stablen.

Udekampen i pokalturneringens kvartfinale mod Næstved HG skal således spilles lørdag den 11. marts. Inden da skal der spilles en række træningskampe, ligesom truppen skal en tur til Tyrkiet på træningslejr.

- Jeg tror ikke, at vi får svært ved at holde spillernes motivation oppe. Selvom der ikke ligger en kamp lige om hjørnet, så ved spillerne godt, at det er gennem træningerne, udviklingen ligger. Og det er jo virkelig en af grundstene i klubben. Jeg har set en rigtig god attitude fra spillerne, siden de mødte ind, og de er fuldt fokuseret på at udvikle sig dag for dag, lyder det fra Chris Sargeant, der dog godt allerede nu kan mærke en utålmodighed efter at spille kampe hos sine spillere.

- Selvom vi kun har været i gang i en uge, kan jeg tydeligt mærke, at det er nogle sultne spillere, som er kommet tilbage fra ferie. De vil gerne i kamp hurtigst muligt. Og det kan jeg sådan set godt forstå. Det ligger jo i deres natur. Men så er det godt, at vi har fået skruet et godt program sammen med træningskampe og en træningslejr i Tyrkiet.

"For mig er det en drøm at have så lang en pre-season, som den, vi har nu."

Chris Sargeant

Lang pre season kan være en fordel

Selvom Chris Sargeant havde foretrukket en lidt kortere pre season, så kan han også se fordele ved en længere opstart, som den, vi har i år.

- Den lange opstart gør selvfølgelig, at vi kan gå mere i dybden med mange af de facetter, som vi ikke havde kunnet, hvis vi kun havde haft tre uger - ligesom vi havde i sommer. Vi kan bygge på mange steder, og det er os i staben, der så skal sørge for, at spillerne står helt skarpt, når vi skal møde Næstved i pokalen.

En af dem, der står i spidsen for den fysiske opbygning af spillerne, er Annika Bell, der er Physical Performance Coach for Kvindeligaholdet. Hun fortæller, at det ud fra et træningsmæssigt synspunkt kun er positivt, at kvindeholdets pre-season er så lang, som tilfældet er.

- For mig er det en drøm at have så lang en pre-season, som den, vi har nu. I et træningsperspektiv er det en kæmpe fordel, at vi har så lang tid til at bygge spillerne op. I sommer kunne vi ikke nå alt det, vi gerne ville. Nu har vi god tid til at bygge dem op – både på banen men også i styrken. Så vi kan virkelig prioritere det fysiske, fordi vi har så meget tid.

Træning skal doseres
Men netop det faktum, at der er to måneder til den første kamp af betydning, gør også, at træningen skal doseres millimeter præcist, således at spillerne står skarpt til den første kamp mod Næstved HG.

- Vi har skræddersyet et program til spillerne, der forhåbentlig gør, at de aldrig har stået skarpere, når vi skal møde Næstved til marts. Helt specifikt har vi i de første dage haft fysiske test for at se deres udgangspunkt. De første par uger bruger vi på at tilvænne dem på at være tilbage på banen igen. For selvom de har dyrket motion i ferien, så er der stadig kæmpe forskel på at gøre det med bold og med modstand. Det er nogle andre bevægelser, man kommer ind i og det påvirker kroppen på en anden måde, end hvis man tager en løbetur derhjemme.

- Så vi starter stille og roligt ud – også for at undgå overbelastningsskader. Og så bygger vi dem løbende op - blandt andet gennem 11 mod 11-spil. Det er ret kort tid ad gangen til at starte med - og det øger vi så lidt efter lidt samtidig med, at vi øger på alle mulige andre fronter. Det hele handler i bund og grund om at dosere træningen og øge løbende, lyder det fra Annika Bell.

Kvartfinalen i Pokalturneringen mod Næstved HG spilles den 12. marts klokken 13 på TINTSHOP PARK i Næstved.
Slutspillet i Gjensidige Kvindeligaen indledes den 1. april på udebane mod de forsvarende mestre fra HB Køge.