Foto: Noah Thilemann

Tre U18-talenter træner med Kvindeliga-truppen

03.02.2023 12:47

De tre U18-spillere, Sarah Tofft, Clara la Cour og Alma Aagaard, har trænet fast med på kvindeliga-holdet, siden truppen mødte ind til årets første træning den 12. januar.

Da FC Nordsjællands Kvindeliga-hold lørdag spillede årets første træningskamp mod HB Køge, var det med syv spillere i startopstillingen, der alle har spillet U18-fodbold i FC Nordsjælland. Samlet set havde 11 af cheftræner Chris Sargeants 19 udtagne spillere til kampen tidligere optrådt for FC Nordsjællands U18-hold. 

Endnu en indikation af, at det arbejde, der udføres på akademiet på kvindesiden, bærer frugt. 
Derfor er det heller ikke den store overraskelse, at Kvindeliga-holdet siden årets første træningsdag er blevet suppleret med tre spillere fra vores nuværende U18-trup.   

Det drejer sig om Sarah Tofft, Clara la Cour og Alma Aagaard, der alle har trænet fuldt med hos Kvindeliga-truppen siden 12. januar. 

Sarah Tofft og Clara la Cour var begge med mod HB Køge, mens Alma Aagard var ude grundet sygdom. Førtsnævnte startede i midterforsvaret, mens la Cour fik debut, da hun blev skiftet ind og scorede til stillingen 2-2.

Sarah Tofft - Forsvarsspiller, 17 år

Foto: Noah Thilemann

- Det er super motiverende at få lov til at træne med Kvindeliga-holdet. Min ambition er at få lov til at spille i Kvindeligaen, så det er fedt at kunne træne med holdet hver dag nu.

- Det er et helt andet niveau at træne på – særligt fysisk. Men jeg kan se, at jeg godt kan være med. Og det giver mig bare en endnu større tro på, at jeg sagtens kan nå mit mål. Det er fedt at kunne mærke, at man rent faktisk godt kan være med. Der er selvølgelig stadig nogle ting, man skal lære, men det kommer stille og roligt.

- Overgangen har været meget flydende. Jeg har trænet med to gange om ugen det sidste halve år. Og desuden er det en utrolig god gruppe. De er meget inkluderende og rigtig gode til at tage imod nye – både folk, der kommer udefra, og os, som kommer op fra akademiet. Så man føler sig meget tryg i miljøet.  

- Det er også fedt at kunne mærke en udvikling – udover ens fodboldspil. Altså det med, at man rent faktisk bliver belønnet for at have præsteret godt på U18-holdet. Det er også en stor motivationsfaktor – og det ved jeg, at det jo er for alle på U-holdene. Det viser jo, at alder sådan set ikke er en begrænsning for at komme op og spille med, hvor det er rigtig sjovt. Så længe man gør det godt nok.

Clara la Cour - Angriber, 18 år

Foto: Noah Thilemann

- Det har egentlig været en ret nem overgang. Hele holdet – både trænere og spillere – har været super gode til at tage imod én, så man føler sig lynhurtigt som en naturlig del af holdet. Og så har det været enormt lærerigt.

- På U18 føler man, at man har styr på det hele. Men de ting, der sidder i skabet på U18, bliver lige testet noget mere oppe på det her niveau, hvor det går væsentligt hurtigere. Men det er bare super fedt og enormt motiverende, at man konstant skal have sit game op på 100 procent. Man skal virkelig præstere på sit maksimale for at følge med.  

- Kampen mod HB Køge var min første som senior, så det var selvfølgelig en smule angstprovokerende, da jeg blev sendt på banen, selvom det kun var en træningskamp. Men da jeg først løb rundt derinde, så var det egentlig meget naturligt – og de andre super gode til at kommunikere inde på banen og guide mig. Og at jeg så scorer i min debut – og oven i købet på min 18-års fødselsdag – det var fedt. Jeg gav mig selv den bedste gave.