Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Tingleff kæmper en sej kamp: Det går fremad dag for dag

28.02.2023 12:05

Igennem de sidste par sæsoner har Lærke Tingleff været en fast del af spillet på banen for vores Kvindeliga-hold, men det ændrede sig for lidt under et år siden.

I første runde af sidste sæsons Mesterskabsspil på udebane mod Fortuna Hjørring sprang vores 8'er sit korsbånd i venstre knæ, og har siden kæmpet en sej kamp for at komme tilbage på grønsværen igen. 

Helt tilbage er hun ikke endnu, men med fremskridt dag for dag kommer Tingleff tættere og tættere på comebacket.

- Jeg har det fint. Det går godt med genoptræningen lige nu, synes jeg. Det går fremad dag for dag, fortæller Tingleff og fortsætter:

- Selvom det en gang imellem kan være svært at spore de store fremskridt, så er der ingen tvivl om, at det hele tiden bliver bedre – og at jeg løbende kan præstere mere og mere.

Den 20. maj 2022 blev Tingleff opereret i det venstre knæ. 284 dage er der gået siden operationen, men der går stadig et stykke tid, før vi får vores 8'er tilbage på banen i Right to Dream Park.

- Selvom der stadig er noget tid til, at jeg kan komme i kamp igen, så er det da blevet sjovere at træne nu, fordi jeg kan mere. Og selvom jeg løber rundt og træner for mig selv nede på banen, så er jeg der jo sammen med de andre. Og det tror jeg er rigtig vigtigt for at holde fast i det sociale med truppen hele tiden. Det har jeg været meget opmærksom på hele forløbet igennem.

- Det gør en kæmpe forskel stadig at føle, at man er en del af holdet og med inde over de beslutninger, der bliver truffet. Derfor er det også dejligt, at jeg kan være med hernede i Tyrkiet.

Sammen med vores fysioterapeut Mark Jensen har Tingleff arbejdet i kulissen med genoptræningen af det opererede knæ. 

En process, som vores fysioterapeut vil beskrive som god:

- Overordnet set har genoptræningen været god. Der har selvfølgelig været de klassiske små 'ups and downs' undervejs, men jeg synes, vi har haft et godt samarbejde i forhold til at komme igennem de svære perioder, fortæller Mark Jensen og fortsætter:

- Jeg synes, vi står et rigtig stærkt sted her cirka ni måneder efter operationen, hvor vi kan begynde at se frem mod de sidste tre måneder. Der kommer vi til at have fokus på at få Lærke stille og roligt tilbage i holdtræningen - og selvfølgelig derefter comebacket på banen i ligaen, afslutter vores fysioterapeut.