Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Sidste træningskampe: "Pausen gav os, hvad vi havde behov for"

10.02.2023 16:10

Fredagens to træningskampe blev de sidste aktioner under træningslejren i Tyrkiet, inden holdet drager hjem mod Danmark lørdag morgen.

Kampene endte henholdsvis 4-1 over ukrainske FC Zorya (se kampfakta her) og 1-1 mod rumænske Poli Iasi (se kampfakta her), og nedenfor kan du læse cheftræner Johannes Hoff Thorups betragtninger om de sidste test inden forårspremieren mod Lyngby BK næste søndag.

FC Nordsjælland 4 - 1 FC Zorya

1-0 Ernest Nuamah (3')
1-1 FC Zorya (13')
2-1 Ernest Nuamah (67', straffe)
3-1 Wahid Faghir (70')
4-1 Ernest Nuamah (75')

– Vi manglede lidt flow i første halvleg. Det blev hurtigt tydeligt, at det var sådan en type kamp, hvor vi faktisk skulle bruge farten lidt mere på siden og så have en opspilsstation lidt mere inde i midten, lyder det fra Johannes Hoff Thorup. – Det betød, at vi skulle rykke lidt rundt. Det forsøgte vi i løbet af første halvleg, uden at det rigtig gav os flow. Også fordi vi blev presset rimelig højt, når vi havde bolden, og vi skulle tage vores beslutninger rimelig hurtigt. Enten komme ind imellem dem eller ned bag ved dem. Og der var vi nok lidt for sløve, især i de første 25 minutter. For vi får en god start, men så lukker vi dem ind i kampen igen, fordi vi simpelthen var for sløve i tanke og handling i flere situationer. Det var den store udfordring for os, synes jeg. – Første halvleg var måske mere lige, men vi giver stadig ingen chancer væk – udover målet, hvor vi smider bolden på et lidt kritisk sted. Og vi har jo flere store chancer i første halvleg også, så jeg synes, at vi går til pause med en helt klar idé om, hvad vi skal have rettet.

– Spillerne har en rigtig god pause derinde, hvor de tager stort ansvar for, hvad der skal justeres af positioner og små bevægelser. Vi får lige understøttet det med et par billeder fra første halvleg, som vi har forberedt – og som heldigvis understøttede spillernes holdning. Det gjorde, at vi var fuldstændig afklarede med, hvad vi skulle fra anden halvlegs start. Det var virkelig en af de kampe, hvor pausen gav os, hvad vi havde behov for. – Det siger også noget om, hvor spillerne er henne. Fordi det var jo et hold, der forsøgte at provokere os lidt. At komme lidt ind i hovederne på os og ville gå hårdt til den rent fysisk. Men det lod vi os ikke påvirke af. Vi vidste godt, at det dermed handlede om, at vi bare skulle spille endnu hurtigere. Så vi ikke lokker dem ind i nogle dueller. At vi ikke inviterer til, at de kan komme ind og lave frispark. Vi skal bare gøre tingene i et højere tempo, og det er den vej, vi vælger at gå. At sige: ”Hvad er det, vi selv kan påvirke?”. – Jeg er virkelig begejstret over, at det er dér, vi er som hold nu. At spillerne går fuldstændig ind og tager styring på det. Og de er fuldstændig med på de planer og justeringer, jeg kommer med, så derfor var det relativt enkelt for os i pausen at gå ind og highlighte de situationer. Og så få det eksekveret i anden halvleg, hvor vi jo fra start går ind og sætter os fuldstændig på det.

En 4-1-sejr lugter automatisk af en god generalprøve. Men hvis du kigger bag resultatet, vil du så stadig sige, at det var en god generalprøve?

– Det synes jeg, fordi vi blev udfordret på det mentale. Det var et virkelig hårdt spillende hold. Og det kan jo altid give anledning til nogle frustrationer, men det nytter ikke noget at tage dem ind, fordi det bliver vi ikke bedre af. Vi skal finde ud af, hvordan vi med vores spil kan undgå, at vi inviterer dem til at komme ind og være hårde mod os. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi fik udfordringen med en periode, hvor der lige var lidt frustration på banen, men hvor vi så kom over det og virkelig fik sat vores spil i scene efter det. Det er jeg meget glad for.

FC Nordsjælland 1 - 1 Poli Iasi

0-1 Poli Iasi (70')
1-1 Sindre Walle Egeli (86')

– Der var mange af de helt unge med i den kamp. Vi har nogle stykker, der kan spille U17 til dagligt, og det er ikke så tit, de møder seniorhold. Så derfor er det jo en virkelig god læringskamp for os at få, fortæller Johannes Hoff Thorup. – Vores fokusområde var, at vi skulle være opmærksomme i alle situationer, både med og uden bold. At de skulle være mentalt parate til en seniorkamp. At der ikke er tid til, at man kan melde sig lidt ud. Og så er der vurderingen af, hvornår kan man spille med stor risiko, og hvornår skal man spille med lavere. Jeg synes ikke helt, at vi rammer den rigtige balance. Det talte vi også med spillerne om her bagefter. Det var også deres oplevelse af kampen, men det giver virkelig god læring at blive sat i de her situationer.

– Nu går vi op og spiser lidt aftensmad – og så arbejder vi hele natten, så vi har klip, analyse og feedback klar til alle de spillere, der har været i aktion, for de skal have så meget med fra sådan en kamp her som overhovedet muligt. For det er jo som sagt ikke så tit, de møder seniorhold. Og derfor er det bare så værdifuldt for dem at få nogle minutter her, hvor de små fejl bliver straffet. Omvendt kan vi også godt se, hvad det er, der kan åbne og give os chancerne i kampen. Det er, når vi får sat vores fart i scene, og at vi får tiltrukket noget pres, får vendt spillet og derefter spiller i de frie områder. Og det lykkedes vi med nogle få gange, men når vi gjorde, så blev det farligt. Vi scorede et mål, som blev underkendt for offside, som nok er lige på grænsen. Og vi laver et flot mål til sidst. – Jeg roste dem for, at de kom igen. For det var vigtigt for os at spille 1-1 fremfor at tabe 1-0. Der er kæmpe forskel. Og så skal vi have brugt de her sidste timer i træningslejren på at give de unge knægte så meget feedback som overhovedet muligt. Om et års tid er der mange af dem, der skal spille sådan en type kamp, hvor der er point på spil.