Flot præstation mod de svenske mestre

11.02.2023 16:30

Opstartens anden træningskamp blev i dag spillet i Malmø, da vores Gjensidige Kvindeligahold besøgte Malmö Idrottsplats og FC Rosengård.

Dagens modstander fra FC Rosengård er af mange anset som et af de bedste hold i Skandinavien og deltog i efteråret i Champions League. Kvaliteten hos dagens værter kom også til udtryk til slut i kampen, da de indenfor de sidste 20 minutter scorede to mål, hvilket betød, at vi måtte tage tilbage til Farum med et 2-0 nederlag i bagagen.

Selvom resultatet faldt til svenskernes fordel, så var det igennem alle 90 minutter en meget lige kamp.

Holdene gik til pausen ved stillingen 0-0, men i anden halvleg kom der mere gang i sagerne. Værterne havde overtaget chance mæssigt, men i flere seancer var vi også på spil i modstanderen felt, hvor specielt Clara La Cour havde et par fine forsøg mod værternes mål.

En FCN-scoring blev det dog ikke til, men en rigtig, rigtig fin præstation var det bestemt, hvilket cheftræner, Chris Sargeant, var meget tilfreds med efter kampen:

- Jeg er meget glad for dagens præstation. Jeg synes, at noget af det fodbold, vi spillede i dag, var fantastisk. Spillerne var utroligt modige med bolden og var gode til at finde de rigtige rum, sagde Sargeant og fortsatte:

- Vi forsvarede rigtig fint igennem hele kampen. Når man møder et af de bedste hold i Skandinavien, så er det svært at holde dem væk fra chancer igennem 90 minutter. Men det var vigtigt for os at holde fast i vores struktur, kommunikere med hinanden og være aggressive i dueller - og det var præcis dét, vi så i dag.

Spillerne har rykket sig meget siden Køge-kampen

For to uger siden måtte vi se os slået med 3-2 på udebane mod HB Køge. Sidenhen har spillerne haft mange gode timer på træningsbanen, hvilket, ifølge vores cheftræner, kom til udtryk i dag: - Vi vil gerne møde modstandere med høj kvalitet, hvilket vi gjorde i dag. Vi sagde inden kampen, at vi ville have, at det blev svært for spillerne, så vi kan udvikle os af det. Og dét gjorde vi i dag. Vi så et hold, som hænger godt sammen og kæmpede for hinanden.  - Vi har haft mere tid sammen både på og udenfor banen, hvilket har gjort en stor forskel for os. Mod HB Køge var der momenter, hvor vi så rigtig fine ud, men i dag tog vi et meget større skridt i den rigtige retning. Vi lærte i dag, at når vi rammer vores niveau, så kan vi spille op med de bedste i Norden. Det er tydeligt for os, at spillerne virkelig har rykket sig i de sidste to uger og derfor ser vi utroligt meget frem til igen at komme på træningsbanen på mandag, afslutter Sargeant.

Kampfakta

FC Rosengård - FC Nordsjælland 1-0 (72’): Loreta Kullashi 2-0 (90’): Emilia Larsson