Foto: Noah Thilemann

Dudek og Linnebjerg efter landsholdsudtagelse: Giver blod på tanden

09.02.2023 10:01

Nikoline Dudek og Karen Linnebjerg er begge udtaget til det nye U23-landshold, der senere på måneden skal spille to kampe mod Finland. Udtagelsen er med til at booste motivationen og giver blod på tanden, lyder det fra de to FCN-spillere.


Efter tre års fravær er U23-kvindelandsholdet igen tilbage i DBU-regi. Fredag udtog cheftræner Jan Michaelsen sin første trup, og her var der blevet plads til to FC Nordsjælland-spillere – nemlig Karen Linnebjerg Knudsen og Nikoline Dudek.

Begge spillere har tidligere repræsenteret Danmark på en række ungdomslandshold – senest U19-landsholdet. Og de er glade for, at der med indførslen af U23-landsholdet nu er kommet et bindeled mellem U19-landsholdet og A-landsholdet.

- Jeg tror, at det rigtig vigtigt, at vi nu får U23-landsholdet genindført. Der er måske nogle spillere, som kan gå lidt ”tabt” fordi de ikke kan træde direkte fra U19 til A-landsholdet. Nu er der ligesom brolagt en sti fra U19 til A-landsholdet, som gør vejen mere tydelig. Og det tror jeg er rigtig godt for motivationen, lyder det fra Karen Linnebjerg Knudsen.

Hun bakkes op af sin holdkammerat, Nikoline Dudek, der har spillet 13 U19-landskampe - i øvrigt det samme antal som Karen Linnebjerg. 

- Jeg har det sidste år savnet at være en del af landsholdet. Vi har haft nogle rigtige gode oplevelser på ungdomslandsholdene, så det er dejligt igen at komme med. Og jeg synes, at det giver rigtig god mening med et U23-landshold, så gabet mellem U19- og A-landsholdet ikke er så stort. Så jeg glæder mig rigtig meget til samlingen senere på måneden.

"Nu er der ligesom brolagt en sti fra U19 til A-landsholdet, som gør vejen mere tydelig - og det tror jeg er godt for motivationen"

Karen Linnebjerg

Booster troen på A-landsholdet

Karen Linnebjerg og Nikoline Dudek er begge årgang 2003 og er derfor ikke længere tilgængelige for U19-landsholdet. I den mellemliggende periode har de begge følt, at udsigten til en dag at skulle spille på A-landsholdet har virket en anelse fjern. Men nu er drømmen rykket et skridt tættere på. 

- Jeg synes helt klart, at det booster troen på, at man på et tidspunkt kan komme op og spille på A-landsholdet. Efter vi er blevet for gamle til U19-landsholdet har man nogle gange tænkt, at der var helt vildt lang vej til A-landsholdet. Men nu bliver vejen på en eller anden måde mere synlig, lyder det fra Karen Linnebjerg. 

Nikoline Dudek er enig – og er desuden stolt af, at hun og Karen er udvalgt blandt så mange forskelliger årgange, der kan repræsentere U23-landsholdet. 

- Det er jo et kæmpe skulderklap. Det er mange årgange, vi kæmper imod. Så det er fantastisk at blive udvalgt blandt så mange. Det booster selvtilliden helt vildt – og det giver da også blod på tanden ift. drømmen om at spille på A-landsholdet på et tidspunkt, lyder det fra Dudek.