Chris Sargeant efter Kolding: Hjemmebanen er blevet et fort

16.12.2023 15:27

Vores Kvindeliga-hold kunne i dag fuldende et flot efterår i Gjensidige Kvindeligaen, da vi på en sen scoring af Josefine Funch vandt med 1-0 over Kolding IF. Resultatet betyder, at vi går på vinterpause på en flot 2. plads kun ét point efter Brøndby IF på førstepladsen. 

Vi kan samtidigt notere os nul mål indkasseret hjemme i Right to Dream Park i efterårets syv hjemmekampe, hvor det også er blevet til seks sejre og én uafgjort. 

Det er derfor en glad cheftræner, Chris Sargeant, der er stolt over fighter-mentaliteten. 

– Det var ikke den kønneste fodbold, vi har spillet. Kolding IF gjorde det svært for os at spille, hvilket de fortjener ros for. Der var nogle ting, der ikke helt lykkedes for os i dag. Men jeg nød virkeligt at se, hvordan spilleren kæmpede, og hvordan udskifterne kom ind og gjorde en forskel, hvilket direkte ændrede kampen for os. Resultatet i dag var et, vi virkeligt måtte kæmpe og grave dybt for. Jeg er rigtig tilfreds med at se, når vi kæmper til sidste ende, hvilket vi også gjorde mod Fortuna Hjørring. – I sidste sæson ville vi måske have tabt den her kamp. Jeg er virkelig glad for, at vi kan vinde kampe igennem den måde, vi vil spille på. Men også at vi kan få point ud af, når vi forsvarer godt og kæmper. Forhåbentligt har vi ikke alt for mange kampe, hvor vi skal kæmpe på sådan en måde for at få point, men det er godt at se, at vi kan det.

Holdet har især arbejdet på det mentale aspekt, hvilket Chris Sargeant mener, vinder kampen for holdet i dag – sammen med de udskiftninger der kom ind, og gjorde en kampvindende forskel. – Især vores arbejde med det mentale aspekt, vinder os kampen i dag. Den mentale intensitet efter at blive ved med at spille og kæmpe, gør en stor forskel – sammen med det fysiske for at blive ved med at løbe og jagte. – Udskifterne kom ind og gav den energi, vi havde brug for. I sidste sæson skulle vi spille godt for at få point, så når vi ikke spillede godt, fik vi ikke point, hvilket vi kan i denne sæson. Selvfølgelig håber jeg ikke, at vi skal kæmpe på denne måde for at få point hver gang, men det var godt at se.