Fra Akademi til Kvindeliga: Mød Signe Antvorskov

07.12.2023 16:00

16-årige Signe Antvorskov har på trods af sin unge alder allerede fået debut for FC Nordsjællands Kvindeliga-hold, og nu bliver den unge midtbanespiller også en fast del af Kvindeliga-truppen.

Signe Antvorskov skiftede til Farum Boldklub som 13-årig, da motivationen til at spille fodbold så småt var forsvundet. Med skiftet til det nordsjællandske genfandt den unge midtbanespiller glæden ved at spille fodbold, og allerede vist sit store potentiale frem på FC Nordsjællands Kvindeliga-hold.

Den 16-årige midtbanespiller står allerede noteret for seks Kvindeliga-kampe og én pokalkamp på seniorplan med tigeren på brystet.

Signe Antvorskov:

- Jeg mistede på et tidspunkt fuldstændig lysten til at spille fodbold, og havde egentlig ikke motivation til at fortsætte med at spille – og endte også med at stoppe i en måneds tid. Men så prøvede jeg at tage til Farum for at spille.

- Jeg skulle oprindeligt havde været startet på U14-holdet, men jeg endte med at gå en årgang ned og spille med U13-holdet for at finde glæden ved fodbold igen. Jeg tror klart, at det at jeg spillede en årgang ned gjorde, at jeg fik lysten til at spille tilbage. Jeg havde nogle rigtige gode holdkammerater og trænerer, der var med til at hjælpe mig igennem det hele. Og derfra voksede motivationen stødt.

- Derefter rykkede jeg op på U14 sammen med årgangen under mig, og begyndte kort tid efter at træne lidt med U16. Jeg blev hurtigt rykket op på U16, hvor jeg også begyndte at træne med opad med dem, der var ældre på U18, som det hed på det tidspunkt.

- Nu er jeg så en del af Kvindeliga-holdet og træner med her, hvorfor det er gået hurtigt fra, at jeg spillede sammen med årgangen under mig til, at jeg nu spiller seniorfodbold og er en del af førsteholdet her. Jeg tror at det, at FC Nordsjælland har haft en plan for mig hele vejen igennem systemet og fra starten af, har betydet meget for min udvikling.

- Jeg fik min debut mod Fortuna Hjørring her på hjemmebane i Right to Dream Park, og det gjorde kun oplevelsen endnu større. Det var en virkelig fed oplevelse, og noget jeg aldrig glemmer.

Jessica Davis, Sportschef for Kvindeliga-holdet:

- Det er meget specielt for mig personligt, at vi nu rykker Signe op i Kvindeliga-truppen. Jeg har kendt til Signe, siden hun var en del af vores U16-hold, og allerede dengang var jeg virkelig imponeret over hendes niveau og færdigheder. Hun er det, vi vil kalde en ægte fodboldspiller. Hendes vision i spillet, overblik og tekniske færdigheder er så gode for en spiller i hendes alder, og vi glæder os til at følge hendes udvikling og se, om vi kan lægge lidt på hendes fysik.

- Signe fik muligheden for at debutere tidligt i denne sæson på trods af stor konkurrence på vores midtbane, hvilket er et stærkt signal på hendes evner og potentiale. Med vores kultur i FC Nordsjælland er det utrolig opløftende at se en akademispiller som Signe arbejde sig hele vejen igennem akademiet op til Kvindeliga-truppen. Hun har potentialet til at blive en nøglespiller på Kvindeliga-holdet i fremtiden.

Du kan lære Signe Antvorskov bedre at kende i videoen ovenfor 👆🏻