Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

6-4-sejr over HB Køge: Spillerne fandt gode løsninger

05.08.2023 13:18

Med præcis tre uger til sæsonpremieren i Kvindeligaen var FCN-kvinderne på besøg i Køge lørdag eftermiddag til opstartens træningskamp nr. 2.

Mål var der masser af – FCN vandt således 6-4 over HB Køge – men vigtigst af alt var der minutter i benene til hele 22 FCN-spillere.

Efter en 3-0-føring ved pausen blev der skiftet på hele syv positioner, og flere indskiftninger fulgte undervejs i anden halvleg.

Den brede fordeling af spilletid var et af de centrale punkter for denne kamp, fortæller assistenttræner Amy Harrison.

- Vi skulle sikre, at så mange spillere som muligt fik noget kamp i benene, og samtidig så vi gode takter med hensyn til flere af de ting, vi har arbejdet med indtil videre i vores opstart. At positionere os rigtig, så vi har den rette afstand de forskellige steder på banen, og forsøge at være meget modige med bolden. Her presser vi vores spillere, vores unge spillere, og i anden halvleg presse HB Køge højere på os, og det skal spillerne være i stand til at spille sig ud af. Og ikke mindst modige nok til at gøre det.

- Der var masser af udfordringer, for vi mødte et meget stærkt Køge-hold, og undervejs i kampen kunne vi faktisk se, at spillerne tog ved lære af de forskellige situationer – og fandt løsninger. Det er vigtigt for os. At de lærer at finde løsninger, når det hele ruller og udvikler sig, og det har vi arbejdet på.

- Derudover var der nogle specifikke ting i og omkring deres felt, vi har arbejdet længe på, som klikkede i dag. Hvilke indlæg vi slår, og hvilke positioner vi søger. I tillæg så vi gode tendenser i genpresset, og generelt var spillerne fantastiske til at vinde bolden tilbage hurtigst muligt, når vi mistede den.

- Der er mange ting, man gerne vil arbejde med i opstarten, og med tre uger til turneringsstart har vi stadig masser af tid og rum til at udvikle os endnu mere. Vi glæder os helt vildt til både det fortsatte arbejde og til sæsonpremieren, lyder det fra Amy Harrison.

Kvindeliga-holdet rejser på træningslejr i Tyskland på fredag den 11. august, hvor der i tillæg en række træningspas venter to træningskampe med tysk modstand.

Målscorere

25’ – 0️⃣-1️⃣ Clara La Cour, FCN 32’ – 0️⃣-2️⃣ Winonah Heatley, FCN 35’ – 0️⃣-3️⃣ Karen Linnebjerg, FCN 55’ – 1️⃣-3️⃣ Cecilie Flø, HBK 64’ – 2️⃣-3️⃣ Mie Leth Jans, HBK 65’ – 2️⃣-4️⃣ Princess, FCN 67’ – 3️⃣-4️⃣ Cecilie Flø, HBK 72’ – 4️⃣-4️⃣ Cecilie Flø, HBK 89’ – 4️⃣-5️⃣ Princess, FCN 94’ – 4️⃣-6️⃣ Alma Aagaard, FCN