FC Nordsjælland henter canadisk målvogter

03.08.2023 12:00

FC Nordsjællands Gjensidige Kvindeligahold har skrevet kontrakt med den 20-årige canadiske målvogter, Molly Race.
Race var tidligere på foråret på prøvetræning i FC Nordsjælland - og her gjorde hun det så godt, at det nu har udmøntet sig i en permanent aftale.

Molly Race har senest spillet college-fodbold for Okanagan Heat, der hører under University of British Columbia. Nu går turen over Atlanten - og Race glæder sig til at tørne ud for FC Nordsjælland.      

- Jeg ser virkelig frem til at få lov til at spille for FC Nordsjælland. Det er en fantastisk klub, der virkelig prioriterer kvindefodbolden og har en fantastisk kultur i ryggen. Det var helt tydeligt for mig at mærke, da jeg var her på prøve i foråret. Så jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at komme hertil.

- Jeg føler, at den måde, man gør tingene på her i Nordsjælland, passer rigtig godt til mig som person. Det blev allerede tydeligt for mig, da jeg var her på prøve. Desuden var holdet rigtig hurtige til at inkludere mig, så jeg følte mig allerede som en del af truppen fra dag ét.   

- Spillestilen her i FC Nordsjælland passer mig også rigtig godt. Jeg er en målmand, som gerne vil spille bolden ud nedefra, og som er god til at holde hovedet koldt i situationer, hvor der er højt pres fra modstanderens angribere.

"Jeg ser virkelig frem til at få lov til at spille for FC Nordsjælland. Det er en fantastisk klub, der virkelig prioriterer kvindefodbolden og har en fantastisk kultur i ryggen"

Molly Race

Jessica Davis, Sportschef for Kvindeligaholdet


- Det er svært at finde målmænd, der passer så perfekt ind i FCN's spillestil, som tilfældet er med Molly. Hun er rigtig god med fødderne og er meget komfortabel på bolden.

- Hun er super dygtig til at kommunikere med sine holdkammerater og kommer med en stor portion selvtillid, men er samtidig ivrig efter at lære og udvikle sig. Der er ingen tvivl om, at hun bliver en super tilføjelse til vores målmands-team.

- Det bliver første gang, at Molly skal prøve sig af i et professionelt setup - og jeg ved, at hun virkelig ser frem til de udfordringer, der venter hende her i FC Nordsjælland. Hendes attitude og vilje til at blive bedre og konstant bygge på hendes spil, kommer til at føre hende langt i karrieren.