Landsholdsoverblik: Sådan gik det FCN-spillerne

12.04.2023 06:49

Pausen i Gjensidige Kvindeligaen er blevet brugt på at få afviklet et par vigtige landskampe - og otte FC Nordsjælland-spillere har været i aktion for de danske U19- og U23-landshold. Her får du et overblik over, hvordan det gik.

Danmarks U23-landshold

Karen Linnebjerg Knudsen og Nikoline Dudek

Karen Linnebjerg Knudsen og Nikoline Dudek var igen udtaget til U23-landsholdet, der mødte Island i to venskabskampe. Karen Linnebjerg fik de sidste 25 minutter af første opgør, der blev vundet 3-1, mens Linnebjerg startede det andet opgør, hvor Nikoline Dudek fik det sidste kvarter på banen. Det opgør endte med en dansk 2-0 sejr.

06.04.2023: Danmark-Island  3-1
1-0, (OG) Audur Sveinbjörnsdóttir Scheving (1')

Alma Aagaard

Hele seks FCN-spillere var udtaget til det danske U19-landshold, der i pausen har spillet tre vigtige EM-kvalifikationskampe mod Island, Ukraine og Sverige.

Første kamp endte med et 0-1 nederlag til Island. Her startede Jóhanna Fossdalsá, Emilia Ásgeirsdóttir og Clara la Cour på banen, mens Alma Aagaard og Anna Walter begge blev skiftet ind i anden halvleg.

Anden kamp mod Ukraine endte med en dansk 5-1 sejr - og her var der flere FCN-spillere, som havde en afgørende fod med i den danske sejr.
Sarah Toft, Alma Aagaard, Anna Walter og Jóhanna Fossdalsá startede alle på banen - og sidstnævnte scorede to mål i kampen, mens også Alma Aagaard og Anna Walter kom på måltavlen. Emilia Ásgeirsdóttir blev skiftet ind i anden halvleg.

I den sidste og afgørende kamp mod Sverige startede Emilia Ásgeirsdóttir, Jóhanna Fossdalsá, Anna Walter og Alma Aagard på banen. Og der var ikke spillet mange minutter før Alma Aagard kunne sparke Danmark i front. Aagard scorede også kampens andet og sidste mål, men 2-0 sejren over de svenske rivaler var desværre ikke nok til at sikre en billet til EM-slutrunden.

05.04.2023: Danmark-Island 0-1
0-1, Bergdís Sveinsdóttir (64’)

08.04.2023: Danmark-Ukraine 5-1
1-0, Alma Aagaard (8’)
2-0, Jóhanna Fossdalsá (30’)
3-0, Anna Walter (42’)
4-0, Jóhanna Fossdalsá (45’)
5-0, Ajla Habibovic (71')