Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Amanda Brunholt: Vigtigt for mig at være en aktiv del af spillet

21.04.2023 09:09

Som målmand kan man ofte føle sig plantet til sit målfest i løbet af en kamp. Men for Amanda Brunholt forholder det sig anderledes. 

Den moderne målmand

Hun er nemlig meget bevidst om, at hun i løbet af kampen skal være en aktiv del af spillet på banen. 

- Det ligger egentlig helt naturligt til mig. Jeg startede som markspiller og blev målmand som 14-årig. Så derfor vil jeg gerne være en aktiv del af spillet i løbet af en kamp, lyder det fra Amanda Brunholt, som generelt ser en ændring i den rolle, som de "moderne" målmænd har. 

- Selvfølgelig skal man kunne tage med hænder og have alt det målmands-tekniske på plads. Men jeg synes, at man mere og mere ser en tendens til, at keeperen også er en del af opbygningsspillet i stedet for at stå stationært nede i sit felt. 

- Det er jo en fordel at kunne have en en ekstra spiller med, hvis man eksempelvis skal spille sig ud af et pres. Eller have en målmand længere ude af sit mål som en form for sweeper, så forsvarskæden kan rykke en smule længere op. 

Passer til FCN-stilen

Amanda Brunholt er glad for, at hun er endt i FC Nordsjælland, hvor spillestilen passer perfekt til den måde, hun gerne vil spille på. 

- Selvom jeg synes, at jeg var dygtig med fødderne, da jeg kom til FCN, så er der ingen tvivl om, at jeg har bygget på i min tid her. Det at komme ind i en klub, der har den type spillestil, som vi har her i FCN, har været det helt rigtige for en spiller som mig. Jeg føler virkelig, at mine spidskompetencer kommer til deres ret.

- For mig handler det også meget om en tro på egne evner. Jeg har også været steder i min karriere, hvor jeg egentlig ikke tror, at jeg har været meget dårligere med fødderne, end jeg er nu. Men der mærkede jeg ikke en tro og opbakning fra klubben - og derfor blev jeg aldrig en del af opspillet på den måde. 

- Men der hvor jeg er lige nu, der stoler jeg sindssygt meget på, at jeg kan træffe den rigtige beslutning ift. om bolden skal spilles kort, fordi vi kan spille os ud af det, eller om den skal spilles langt, hvis strukturen ikke lige er på plads. 

- Det er også vigtigt, at jeg har nogle spillere liggende foran mig, som er rigtig dygtige, og som jeg stoler på hundrede procent. Og det er bare vigtigt, at man tør spille, selvom man er under pres eller har en mand i ryggen. Så skal man alligevel stole på, at man godt kan spille bolden videre.