Flot comeback mod Fortuna Hjørring i Kvindeligaen

06.11.2022 08:30

FC Nordsjælland var nede med to ved pausen, men formåede alligevel at spille 2-2, da de søndag eftermiddag mødte Fortuna Hjørring hjemme i Right to Dream Park.

Det er ikke hver dag, man kan være skuffet over at hive et point i hus, når man er bagud 0-2 ved pausen. Men det var ikke desto mindre tilfældet søndag eftermiddag, da FC Nordsjælland hjemme i Right to Dream Park mødte Fortuna Hjørring.
Kampen endte 2-2, men undervejs havde FC Nordsjælland blandt andet et skud på indersiden af stolpen og undersiden af overlæggeren.

Kampen bølgede frem og tilbage fra start. Første afslutning på mål faldt til gæsterne efter 13 minutter – og desværre for FC Nordsjælland endte bolden i kassen.
Det var den tidligere FCN-spiller, Ashley Riefner som havde sidste fod på et Fortuna Hjørring-angreb, hvor FC Nordsjællands forsvar så en smule passive ud.

FC Nordsjælland reagerede dog positivt på den tidlige scoring imod sig og var mest dominerende herefter. Bedst illustreret ved Haley Bergs fremragende afslutning efter 20 minutter, som desværre ramte indersiden af stolpen.
Berg var på spil igen få minutter senere, men nåede akkurat ikke at få pandebrasken på indlægget fra Alyssa Malonson.

Det var generelt hjemmeholdet, der havde optræk til de største chancer, men det sidste manglede. I stedet viste Fortuna Hjørring igen stor effektivitet, da de få sekunder inden pausefløjt gjorde det til 2-0. En kold spand vand direkte i ansigtet på FC Nordsjælland, der ellers havde været bedst i første halvleg.

Comebacket i 2. halvleg
Der var brug for en hurtig scoring, hvis FC Nordsjælland skulle gøre sig forhåbninger om at få et brugbart resultat søndag eftermiddag. Og den kom heldigvis også. Efter 52 minutter kom Kathrine Kühl fri til afslutning uden for feltet, efter et par fikse detaljer. Kühl omsatte iskoldt muligheden og udplacerede Freja Thisgaard i Fortuna Hjørring-målet.

Så var kampen helt åben igen. Og få minutter senere var FC Nordsjælland en overligger fra at kunne bringe balance i regnskabet, men Princess Marfo måtte se sin afslutning prelle af på træværket.

Balance kom der i stedet efter en time, da Johanna Fossdalsa sendte et skud afsted uden for feltet. Afslutningen snød Freja Thisgaard i Fortuna Hjørring målet og krydsede akkurat målstregen. Så stod den pludselig 2-2.

FC Nordsjælland fortsatte med at trykke på og havde flere store muligheder for at bringe sig i front. Det lykkedes dog ikke at få scoret yderligere, hvorfor kampen endte 2-2.

”Fantastisk moral af holdet”
Cheftræner Chris Sargeant var glad for det, han så fra sit hold søndag eftermiddag. Det kræver høj moral at vende en pausestilling på 0-2, lød det fra cheftræneren.

- Jeg synes, at holdet viser en super moral i dag. At komme tilbage efter at være nede med 0-2 ved pausen er en flot præstation – selvom vi da havde været glade for tre point. Det havde vi også chancerne til.

- Men det her er et skridt i den rigtige retning. Vi viste et helt andet spil i dag, end vi gjorde sidste weekend mod Køge, så det var godt at se en trodsreaktion fra pigerne.

Sargeant afslører, at der blev lavet et par taktiske justeringer i pausen, men ellers opfordrede han bare sine spillere til at spille på same niveau, som have havde set til træningen i ugen op til kampen.

- Der var brug for lidt taktiske justeringer, men det vigtigste var faktisk at få overbevist pigerne om, at de sagtens kunne spille på et endnu højere niveau. Det har de vist til træningen i denne her uge. Så det vidste jeg, at de kunne. Og det viste de også selv i anden halvleg. Det er jeg selvfølgelig stolt af, lyder det fra cheftræneren.

Nu venter en kort landskampspause for Sargeant og Co. Som skal i aktion i Gjensidige Kvindeligaen næste gang søndag den 20. november, hvor man skal møde FC Thy-Thisted Q på udebane.