International Women's Day 2022: Break the Bias

08.03.2022 13:54

Når kalenderen siger 8. marts, betyder det International Women's Day. En kampdag, FC Nordsjælland har tradition for at støtte og markere. I år er ingen undtagelse – og denne gang gør vi det til International Women's Week, hvor vi ugen igennem sætter fokus på at bryde fordomme i kvindefodbold.

Vi fortæller historien om, hvordan kvindefodbold – med Flemming Pedersens egne ord – har gjort ham til et bedre menneske.

Inden FC Nordsjælland gik ind i kvindefodbold havde Superliga-cheftræneren aldrig set en kvindekamp. Nu sparrer og samarbejder han med Kvindeliga-holdets cheftræner, Carmelina Moscato – ikke kun for at dele ud af sin store erfaring, men også for selv at lære. Vi vil skildre, hvordan de inspirerer hinanden i hverdagen, og hvordan det har givet begge hold, staben og klubben værdi at have både kvinde- og herrefodbold.

Break the Bias #1

Vi kommer også til at dele kvindespillernes egne fortællinger om, hvordan det er at være kvinde i en – traditionelt set – mandeverden. Fælles for dem er, at de drømmer om mere – og at de kæmper for, at det skal lykkes.

Break the Bias #2