Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Inden afgørende AGF-kamp: Vi kommer ikke til at forsvare et resultat hjem

01.12.2022 12:00

Selvom vi kan klare os med uafgjort i lørdagens kamp mod AGF, kommer vi ikke til at forsvare et resultat hjem. Sådan lyder det fra to af vores defensive akser – målmand Amanda Brunholt og forsvarsspiller Nikoline Dudek.

Der resterer en enkelt kamp i Gjensidige Kvindeligaen, inden sæsonen går på vinterpause.

Med sidste weekends 1-0 sejr over Kolding IF kan vi nøjes med uafgjort, når vi lørdag møder AGF på udebane. Et enkelt point vil nemlig være nok til at sikre os en plads i slutspillet, mens et nederlag vil betyde, at vi i foråret skal spille kvalifikationsspil om at undgå nedrykning.

Men på trods af et udmærket udgangspunkt, kommer man ikke til at se et FC Nordsjælland-hold stille sig ned og spille på resultatet.

- Det er selvfølgelig et rigtig fint udgangspunkt at have. Men jeg er sikker på, at vi stadig kommer til at gå efter sejren. Vi er ikke et hold, som bare stiller os ned. Vi vil angribe, lyder det fra målmand Amanda Brunholt.

Hun bakkes op af sin defensive kollega, forsvarsspilleren Nikoline Dudek, der er rigtig glad for den sejr, som vi fik mod Kolding IF sidste weekend.

- Det betyder selvfølgelig, at vi kan gå ind til kampen med det udgangspunkt, at vi er videre. Det er AGF, som skal op og have et resultat. Og derfor er det rigtig rart, at vi har vist, at vi sagtens kan holde nullet.

- Men når det er sagt, så kommer man ikke til at se os stille sig ned og forsvare resultatet. Vi skal gå efter sejren og det er også den måde, vi spiller på normalt. Vi skal ikke ændre på måden, vi spiller på, bare fordi en uafgjort er nok.

Vigtigt for selvforståelse at holde clean sheet

Lørdagens 1-0-sejr var samtidig sæsonens tredje clean sheet. Og ifølge Amanda Brunholt er det vigtigt for moralen og selvforståelsen på holdet, at man ikke nødvendigvis skal score mere end ét mål for at vinde kampene.

- Det er selvfølgelig altid fedt som målmand at holde nullet. Det er jo det, jeg går på banen for til hver kamp. Men det giver også en tryghed for vores angribere at vide, at de ikke nødvendigvis skal score minimum to mål for, at vi vinder kampen.

- Det har vi måske manglet lidt i denne her sæson. Så derfor var det vigtigt for vores selvforståelse, at vi fik holdt nullet sidste weekend, lyder det fra Amanda Brunholt

Stor tro på sejr

Nikoline Dudek har spillet alle sæsonens 13 kampe. Og hun har generelt oplevet en stor optimisme og tro på tingene hele sæsonen igennem.

- Stemningen er rigtig god efter lørdagens sejr. Men det synes jeg faktisk, at den har været hele sæsonen igennem. Vi har stor tro på det koncept, vi har.

- Det er ikke alt, der har flasket sig og vi ved selvfølgelig alle sammen godt, at de to sidste kampe – både mod Kolding i lørdags og mod AGF på lørdag, har meget stor betydning. Men jeg synes, at vi har holdt snuden i sporet hele vejen igennem og vi har en stor tro på, at vi kan vinde på lørdag.

Årets sidste kamp spilles på lørdag klokken 13.30 og kan ses på TV3 Sport og Viaplay.