Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Brianne Reed takker af efter fire år i FCN: Klubben vil altid have en særlig plads i mit hjerte

14.12.2022 12:10

 Efter fire år i klubben stopper Brianne Reed i FC Nordsjælland ved årsskiftet.

 Når 2022 bliver til 2023, og sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen igen skydes i gang til marts, bliver det uden Brianne Reed, som takker af i FC Nordsjælland ved årsskiftet.

Den 28-årige forsvarsspiller kom til FC Nordsjælland tilbage i vinteren 2019. Siden er det blevet til 89 kampe i den rød-gule FCN-trøje for Reed, som har oplevet mere end de fleste i sin tid i Farum.

- Fire år i klubben gør jo også, at jeg har oplevet rigtig mange forskellige ting her. Jeg har været med til en oprykning til landets bedste række, jeg har oplevet et brandskifte, og jeg har vundet pokalturneringen. Så jeg har rigtig mange minder med klubben, lyder det fra Brianne Reed.

Hun fremhæver dog to ting, der står ekstra klart i hukommelsen.

- Pokalsejren i sommeren 2020 vil jeg aldrig nogensinde glemme. Det var den første titel til FC Nordsjællands kvindehold. Og det var på udebane i Thisted – en bane, hvor vi historisk set altid har problemer. Men det lykkedes os at kæmpe en 1-0-sejr hjem. Det var helt fantastisk.

-  En anden stor oplevelse var vores tur til Ghana inden den igangværende sæson. Det var virkelig spændende at komme ned og se Right to Dream-akademiet – og få bekræftet, hvor meget, det arbejde, der bliver lagt i det, betyder. Samtidig var det virkelig godt for sammenholdet i truppen, at vi kunne tage derned og bruge en masse tid sammen.

Fem måneder blev til fire år
”Bri” fortæller, at hun ikke kendte meget til dansk fodbold, inden hun i 2019 tog turen over Øresund og skiftede den svenske klub Eskilstuna United ud med FC Nordsjælland.

Men udsigten til spilletid og en oprykning til landets bedste række lokkede Brianne Reed, som i første omgang ikke forventede, at hun skulle være mange år i Danmark.

- Jeg kom hertil i februar 2019. Jeg kendte ikke særlig meget til Danmark og dansk fodbold generelt. Men jeg fik at vide, at FC Nordsjælland spillede med om oprykning til den bedste række.

- I året op til mit skifte til FC Nordsjælland var jeg meget plaget af skader og kom fra et ophold i en klub, der tabte rigtig mange fodboldkampe. Jeg havde aldrig tabt så meget i mit liv. Så jeg havde brug for en frisk start.

- Så jeg tænkte, at jeg i hvert fald godt kunne tage det halve år i første omgang og se, om kulturen passede til mig. Gjorde den ikke det, kunne jeg altid tage videre igen. Men det viste sig jo at være den helt rigtige beslutning for mig. Og fem måneder blev i stedet til næsten fire år, lyder det fra Reed.

FCN-kulturen og kanelsnegle  
Nu er tiden i Danmark ved at nå sin ende for Brianne Reed, der er stolt over at have været en del af en klub med en så markant kultur som FC Nordsjælland.

- Når man spiller i FC Nordsjælland, kan man ikke undgå at suge den særlige kultur, der er i klubben, til sig. Man bliver pr. automatik en repræsentant for FCN og Right to Dream – og det har jeg været stolt af hele vejen igennem.

- Jeg har altid mærket Right to Dream-kulturen. I de perioder, hvor det måske ikke gik så godt på fodboldbanen, så fungerede Right to Dream som hjertet i klubben. Det holder én i gang som spiller. I hvert fald for mit vedkommende. For deres vision for fodbolden og mennesker var tydelig hele vejen igennem.

Efter fire år i Danmark kommer ”Bri” særligt til at savne én helt specifik ting.

- Hvis vi ser bort fra fodbolden og det hele omkring klubben, så vil jeg klart savne kanelsnegle mest. Jeg er nødt til at komme tilbage til Danmark for at få et par stykker på et tidspunkt, afslører Brianne Reed, inden hun dog uddyber det, som hun kommer til at savne mest.

- Men jeg vil selvfølgelig savne hele kulturen og miljøet i og omkring klubben allermest. Jeg har mødt en masse fantastiske mennesker og har spillet fodbold med nogle virkelig dygtige spillere undervejs. Og så har jeg fået lov til at være en del af en helt unik fodboldklub, som altid vil have en helt særlig plads i mit hjerte, lyder det afslutningsvis fra Brianne Reed.

Tusind tak for indsatsen, ”Bri” – og al mulig held og lykke fremover.