Fra akademi til Superliga: Velkommen, Mario Dorgeles

09.08.2022 07:00

Mød Mario Dorgeles, som denne sommer har taget turen fra Right to Dream-akademiet i Ghana til FC Nordsjællands 3F Superliga-trup.

18-årige Dorgeles kommer fra Elfenbenskysten og optræder primært på midtbanen.

Her kan du – med hjælp fra akademichef Gareth Henderby, FCN-cheftræner Flemming Pedersen og Mario Dorgeles selv – lære den nye FCN-spiller lidt bedre at kende.

Gareth Henderby, Head of Academies:

- Mario har altid udvist et meget stort potentiale. Han er en stærk midtbanespiller med rigtig gode pasningsevner. Han har niveauet til at kunne ændre en kamp.

- Han er en meget sympatisk spiller – både på og uden for banen. Han er meget vellidt blandt holdkammeraterne. Når han først åbner op, så er han virkelig sjov og har en stærk karakter. Og jeg er sikker på, at jo mere han lærer klubben og sine medspillere at kende, desto mere åbner han også op for sig selv.

- Vi er ikke i tvivl om Marios potentiale, og vi er sikre på, at han ret hurtigt kommer til at omstille sig til at kunne spille i Superligaen. Men han skal arbejde for det og lytte til de dygtige folk, han har omkring sig for at fortsætte sin udvikling. Vi er altid stolte af, når det lykkes for vores drenge at tage skridtet fra akademiet til Superligaen – og Mario er ingen undtagelse. 

Flemming Pedersen, cheftræner i FC Nordsjælland:

- Mario spiller på den centrale midtbane – primært som playmaker. Men på grund af hans atletiske evner kan han også lave gennembrud. Han er meget pasningsstærk og har et rigtig godt venstreben. Både til korte pasninger, men så sandelig også til de lange afleveringer og indlæg.

- Han er dynamisk og flytter sig hurtigt rundt på banen. Han er vel det, man kalder for en moderne midtbanespiller med et stort overblik. Helt grundlæggende har han hele pakken, som så skal udvikles hen ad vejen. Og det er selvfølgelig også derfor, at han er kommet direkte ind i førsteholdstruppen.

Mario Dorgeles:

- Det har været en fantastisk rejse fra akademiet og så til nu, hvor jeg er i FC Nordsjælland. Trænerne har været helt fantastiske og har hjulpet mig rigtig meget. Jeg har lært ekstremt meget både på og uden for banen, og jeg føler mig godt rustet til at kunne bidrage til spillet og kulturen her i FC Nordsjælland.

- Jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg nu kan kalde mig for FCN-spiller. Jeg har altid drømt om at blive professionel fodboldspiller. Og den drøm er nu blevet til virkelighed her i FC Nordsjælland.

- Jeg håber på at kunne være med til at øge konkurrencen her i FCN. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at få så meget spilletid som muligt. Vi har en masse dygtige talenter i klubben, så det kræver, at jeg virkelig skal arbejde hårdt for det. Men det er jeg også klar til.

- På længere sigt drømmer jeg om at spille i en af de helt store klubber i Europa. Og så selvfølgelig at få lov til at repræsentere Elfenbenskysten. Det ville være stort.

Dorgeles har fået nummer 29.