Kvindernes nye trænerduo på plads

12.07.2021 07:30

Canadiske Carmelina Moscato bliver ny cheftræner for FC Nordsjællands Gjensidige Kvindeligahold. Amerikanske Carrie Kveton bliver Head of Player Development med ansvar for spillernes individuelle udvikling.

Når FC Nordsjællands kvinder vender tilbage fra ferie, er et nyt trænerteam klar til at tage imod dem. Det grundige arbejde med at finde de rette mennesker og trænere har været i gang over fire måneder og har involveret fire kontinenter, inden valget faldt på canadiske Carmelina Moscato og Carrie Kveton fra USA.

Carmelino Moscato får ansvaret som cheftræner. Den 37-årige canadier kommer til FCN fra en stilling som Director of Football for fodboldforbundet i Bahamas. Som spiller nåede hun hele 94 landskampe for Canada og en klubkarriere i de bedste ligaer i Sverige, Canada, USA, Australien og Italien.

Carrie Kveton bliver Head of Player Development med det overordnede ansvar for spillernes individuelle udvikling herunder optimering af transitionen fra klubbens pigeakademi til kvindeholdet. Den 41-årige amerikaner kommer til FCN fra en stilling som assisterende træner i hjemlandets Washington Spirit. Tidligere har hun været assistent i OL Reign og var fra 2014 til 2019 i dansk fodbold hos Fortuna Hjørring, hvor hun også var cheftræner i en periode. Carrie Kveton har også selv en karriere som spiller bag sig, der blandt andet bragte hende til Danmark.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Det har været en af de allervigtigste beslutninger i vores kvinde- og pigeprojekts historie at finde de rigtige personer til at stå i spidsen for vores Gjensidige Kvindeligaholds næste skridt. Det gælder både på det faglige og menneskelige plan. Derfor har vi brugt den tid, det krævede at komme så vidt som muligt omkring og finde de bedste kandidater. Her skilte Carrie og Carmelina sig ud, og vi har brugt lang tid på at lære hinanden grundigt at kende og ikke mindst på at blive helt afklarede med, hvad ansvaret indebærer, og hvilke mål vi sammen skal nå på hele klubbens vegne. Det handler om meget mere end resultaterne på banen.

– Vi vil have, at vores kvindeafdeling kommer meget tættere på vores herreafdeling. Vi er én klub, og det skal vi være på alle områder. Omkring det sportslige skal vores trænerstab kunne sparre og udveksle kontinuerligt på tværs af køn og årgange. Vores kvinde- og pigehold og vores Superliga- og drengehold skal fremstå som en enhed både på og uden for banen, og vi ved, at det vil kræve meget i hverdagen. Ikke mindst store lederegenskaber og evnen til at tage individuelt ansvar fra alle involverede, og på de områder er Carmelina og Carrie stærke kandidater med klare visioner for, hvordan de både kan byde ind og suge til sig. Vi glæder os til at byde dem velkommen i næste uge, og til at de kan mærke, hvordan alle afdelinger i hele klubben vil bakke dem op i deres arbejde i FCN – både det kortsigtede og langsigtede.

– Valget af de to trænere er absolutte grundsten i den videre udvikling af vores kvindeprojekt. Nu er de på plads, og vi forventer at have resten af nøglepersonerne i teamet klar i den nærmeste fremtid heriblandt sportschefen.

Cheftræner Carmelina Moscato:

– FCN er en professionel klub med en klar vision, der tiltrækker mange. Klubbens herrehold er et fremragende projekt, som jeg tror, vi vil kunne trække mange gode ting fra. Potentialet for sporten i en klub som FCN er kæmpestort, og med den rigtige stab, som jeg allerede føler er ved at være på plads, kan der ske meget. Kvindefodbolden har altid mange undskyldninger for, hvad der ikke kan lade sig gøre. FCN spørger om det modsatte: Hvad mon det kan blive til? Og det har virkelig tiltrukket mig. Den danske måde er for mig at kigge på mennesker først, og jeg føler, FCN har en holistisk tilgang til mange ting. Nogen vil måske kalde det moderne ledelse, men for mig er det at have gode mennesker på og uden for banen. Det er dét, der gør forskellen.

– Jeg tror på, at gode ting kommer af at gøre tingene rigtigt. Der findes ikke et quick-fix i fodbold. Vi skal bygge grundigt helt fra bunden, og så skal vi nok nå vores mål. At have en klub, der hænger sammen fra venstre til højre og fra top til bund, har jeg ikke oplevet før, hverken i kvindefodbold generelt eller i enkelte klubber. Men det er målet i FC Nordsjælland. Passionen er brændstoffet i den proces, og der føler jeg ikke, FCN løber tør. Jeg har følt stor ærlighed og klare værdier fra klubben. Visionen er klar, og den samlede pakke har virkelig fristet mig. Det her handler om meget mere end mig, og jeg glæder mig til at komme i gang og arbejde tæt sammen med Carrie, som jeg faktisk har spillet sammen med for 15 år siden. Hun har altid imponeret mig. Vores samarbejde bliver godt.

Head of Player Development Carrie Kveton:

– FCN er en helt unik klub i forhold til, hvad de vil opnå. Det, at have ambitionen om, at kvinderne skal have mulighed for de samme rammer som mændene, er unikt. Det setup i klubben, der er for drengene og mændene, er verdensklasse. Akademimodellen er helt speciel og beundringsværdig. At have det som mål, at kvindesiden skal kunne det samme, er en ambitiøs og fremadrettet vision, som jeg synes, er et eksempel for andre. Ingen klub har taget de skridt, som FCN vil tage. Det er ikke bare ord, det er handling nu, og at samle det rigtige hold for at kunne opnå det er for mig et bevis for, at det her er helhjertet.

– At Carmelina er hentet til, er et godt træk af FCN. Hun er kvalificeret til succes på højeste niveau, og hendes erfaring vil blive værdifuld i det, vi skal bygge for at opnå visionen. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med hende, for hun er fantastisk. Det er så sjældent, at klubber virkelig går efter at finde gode mennesker med gode værdier, udover de rigtige kvalifikationer, og prioriterer det i processen. Og når FCN har valgt Carmelina, så ved jeg, det er en stor prioritet i FCN.