Fra Akademi til Kvindeliga | Nikoline Dudek

23.08.2021 09:59

I sommer blev Nikoline Dudek en del af vores kvindeligahold, og har allerede nu tre kampe på CV’et i Gjensidige Kvindeliga.

17-årige Dudek kom til Farum for to år siden fra Sundby og har siden taget rigtig store skridt frem mod det niveau, hun er på i dag.

Læs mere om Dudek lige her: 

U18-cheftræner, Anja Heiner-Møller:

– Nikoline Dudek, eller bare Dudek, kom til FCN for to år siden fra Sundby. Hun er en spiller, som har haft stor betydning i truppen, da hun via sin træningsparathed, attitude og imødekommenhed, er et forbillede for resten af truppen.

– Dudek er en leder i sine handlinger på banen og tager ansvar uden for banen med både praktiske opgaver, hun byder aktivt ind i character sessions og med taktiske refleksioner i vores kamp evalueringer.

– Spillemæssigt er Dudek en back med offensivt mindset og hun benytter enhver lejlighed til at tilbyde sig frem i banen eller selv drive bolden fremad. Hun har udviklet sig en offensiv førsteberøring som i rigtig mange U18 kampe har sat sin direkte modstander af, for så at være en afgørende spiller i vores gennembrudsspil.

– At se en hårdtarbejdende, ydmyg og fokuseret ung spiller få chancen på kvindeligaholdet og se, at hun samtidig er klar til at ’gå efter chancen’, er med til at skabe en synlig ’pathway’ for vores andre spillere, som forhåbentlig gør det tydeligt, at hårdt arbejde og tålmodighed giver pote på den lange bane.

– Udover debut i Kvindeligaen som førsteårssenior, er Dudek også for nyligt blevet udtaget til U19-landsholdet, hvilket er endnu et stort skridt i hendes karriere.

– Vi glæder os til at følge Dudeks udvikling i den kommende tid på kvindeligaholdet!

Sportsdirektør, Mikkel Hemmersam:

– Nikoline er både en fantastisk spiller og personlig at have i og omkring en trup. Hun har allerede i de første tre kampe vist, at hun er mere end klar til seniorfodbold. 

– Dudek er fysisk en spiller, som kan løbe langt og længe, og derfor har man også glæde af hendes store arbejdsindsats gennem samtlige 90 minutter.

– Så vi er meget glade for, at Nikoline nu er en del af seniorhold, og ser med spænding frem mod de kommende år.